Pune-i copilului pe masă bunele obiceiuri!

Nutriția este importantă la fiecare vârstă, însă în perioada copilăriei este, cu adevărat, vitală. Copiii au nevoie de substanțe nutritive adecvate pentru a crește sănătoși și puternici și, mai mult decât atât, au nevoie să deprindă obiceiuri sănătoase, care vor rămâne cu ei pentru întreaga viață. O relație firească, naturală, cu alimentația sănătoasă inițiată în acest moment are toate șansele să crească frumos și să vă scutească de toate neplăcerile pe care le credeați de neevitat: da, ora mesei poate fi și altceva decât o zonă de luptă!

Orice părinte este conștient că o nutriție sănătoasă întărește potențialul de învățare și bunăstarea copiilor și adolescenților, că astfel, contribuie la scăderea riscului de apariție a problemelor de sănătate, atât de frecvente astăzi în rândul copiilor și adolescenților (obezitate, boli cardiovasculare, tulburări alimentare, chiar cancer), dar un stil de viață sănătos și echilibrat pare atât de greu de atins, în condițiile în care zilnic suntem bombardați cu vesele și colorate reclame la tot felul de alimente nesănătoase!

De fapt, e nevoie doar de puțină disciplină (și aici mă refer în primul rând la noi, adulții) și de un ajutor profesionist, care să vă ghideze în această importantă călătorie. Acest ajutor vine din partea dieteticianului nutriționist pasionat și interesat de domeniul nutriției copiilor. Sprijiniți de el, drumul va fi mai simplu și mai puțin consumator de timp decât vă imaginați, iar șansele copiilor de a a deveni adulți sănătoși și încrezători vor crește considerabil.

Primii pași către o alimentație sănătoasă în viața timpurie

Abordarea corectă a problemelor de greutate la copii necesită un plan coordonat de activitate fizică și nutriție sănătoasă. Greutatea corporală crescută (supraponderalitatea și obezitatea) constituie una dintre cele mai importante probleme de sănătate în rândul copiilor și al tinerilor.

Copiii care sunt substanțial supraponderali prezintă un risc mai mare de boli cardiovasculare, diabet zaharat, disfuncții ortopedice, probleme articulare, apnee în somn, la care se adaugă repercusiuni psihosociale, cum ar fi o stimă de sine alterată, stigmatizare și depresie, cu consecințe asupra scăderii calității vieții și probleme de sănătate pe termen lung la vârsta adultă.

Scopul consultației de nutriție la copil și adolescentul de până la 18 ani constă în a stabili un profil personalizat de nutriție, în funcție de sensibilitățile alimentare, terenul genetic al familiei, alergii și de nevoile vârstei. În același timp, o consultație de nutriție la copil va ajuta părintele să adauge culoare și amuzament meniurilor zilnice sănătoase, respectând obligatoriu preferințele alimentare ale copilului și respectând, în același timp, obiceiurile și tradițiile culinare ale familiei. Consultația de nutriție la copil urmărește creșterea imunității și a energiei, copilul ajungând în scurt timp să simtă aceea stare de bine care face ca organismul să funcționeze la maximum de capacitate.

Iată, pas cu pas, drumul pe care îl avem de parcurs împreună, pentru a ne asigura că micii năzdrăvani de azi vor crește frumos, ajungând adolescenți viguroși și mai apoi adulți echilibrați:

PRIMA CONSULTAŢIE/ ANALIZE ŞI INVESTIGAŢII/ PROGRAME PERSONALIZATE DE NUTRIŢIE PEDIATRICĂ /RECOMANDARI MISCARE FIZICA/ CONSILIERE PSIHOLOGICA/ MONITORIZARE

Ca părinte, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le faceți este să vă ajutați copiii să învețe obiceiuri alimentare sănătoase. Vă așteptăm la Clinica Nutridava, unde, pe lângă programe personalizate de nutriție pentru copii și adolescenți vă vom oferi sfaturi prețioase pentru voi, părinții.

admin