Electrostimulare

Electrostimularea sau stimularea electrică neuromusculara (NMES) este o tehnică fizioterapeutică folosită pentru dezvoltarea musculară, optimizarea antrenamentelor sau tonifierea pielii.

Procedura de electrostimulare este un fitness intensiv, experții evaluând că o ședință de 45 minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastică fără întrerupere. Așa se face că efectele ședințelor de electrostimulare sunt vizibile imediat.

Prin electrostimulare, se aplică pe corp electrozi conectați la un aparat, iar aceștia trimit impulsuri electrice de intensitate redusă care provoacă o contracție musculară. Impulsurile electrice sunt controlate și sigure, astfel că nu există riscuri pentru sănătate, mușchii nefăcând diferența dintre o contracție indusă electric și una voluntară, produsă de creier.

Ca rezultat al ședințelor de electrostimulare, mușchii devin mai fermi, iar grăsimile sunt eliminate treptat. Pe lângă tonifierea musculară și arderea grăsimilor, ședințele de electrostimulare cresc metabolismul, circulația sanguină și gradul de oxigenare a zonei respective.

admin