Ce este și cum funcționează analiza segmențială corporală prin bioimpedanță (BIA)?

Analiza bioimpedanței este o abordare neinvazivă, cu costuri reduse și utilizată în mod obișnuit pentru măsurarea compoziției corporale și evaluarea stării clinice.
Analiza corporală prin bioimpendanță ne ajută ca pe lângă greutate, să mai aflăm și câtă grăsime avem în corp și cum este distribuită, cât de dezvoltată este masa musculară și cum este și ea distribuită, ce densitate osoasă avem, cât de hidratat este corpul, care ne este IMC-ul (indice de masă corporală).
De la început vrem să te asigurăm că analizatorul corporal de ultimă generație folosește un curent electric slab și deloc periculos sau dureros adică nonivaziv, iar în doar câteva secunde, aparatul generează un grafic complet al structurii corpului tău. Această metodă simplă, neinvazivă și nedureroasă măsoară rezistența electrică a corpului după trecerea unui curent electric de intensitate redusă (măsurători la 5, 50 și 100 kHz cu un curent de 0,8 mmA). Deci, pentru a cunoaște compoziția corpului, adică raportul dintre masa de grăsime, cantitatea totală de apă din organism, masa minerală osoasă și masa reziduală, este suficient să urci desculț și fără ciorapi.


Această evaluare este posibilă deoarece diferitele tipuri de țesuturi (mușchi, grăsime, oase) au conținuturi diferite de apă și în consecință, au grade diferite de conductivitate electrică.


De ce am apela la analiza corporală prin bioimpedanță? Cum ne îmbunătățește calitatea vieții?
Cunoașterea este putere. A-ți cunoaște resursele, obiceiurile, echilibrul intern, necesitățile, reprezintă cheia către un organism sănătos. Trebuie să învățăm să ne cunoaștem, să identificăm cu exactitate problemele noastre fiziologice și care este originea lor. Absența energiei are întotdeauna o cauză, foamea acută are o cauză. Exact așa cum știm care este cauza apatiei noastre, tot așa trebuie să identificăm și cauzele care ne conduc către o stare de disconfort.


Dacă nu încerci să slăbești, un cântar cu bioimpedanță te poate ajuta totuși să îți dai seama dacă ai un raport sănătos între grăsimi și mușchi.
Analiza impedanței bioelectrice este o metodă cu un grad ridicat de acuratețe. Precizia diferă în funcție de calitatea dispozitivului folosit, așadar cel mai bine este să apelezi la o clinică de specialitate pentru această evaluare. Deși cântarele cu bioimpedanță inclusă pot fi cumpărate și pentru acasă, centrele medicale au de obicei sisteme mai performante și deci mai precise. În plus, ai parte de o interpretare corectă a rezultatelor, oferită de specialiști.


Vino la Clinica Nutridava pentru o analiză segmențială corporală prin bioimpedanță realizată cu analizatorul profesional Tanita MC 780 MA care este cel mai apreciat model de analiză segmențială din lume.

admin