File de crap la grătar cu sos de morcov și dovleac

Fiind post m-am gândit ca pentru zilele unde este dezlegare la pește, să vă prezint o rețetă pe cât de sănătoasă pe atât de delicioasă. Rețeta este gândită pentru 4 porții și aveți nevoie de următoarele ingrediente:

800 gr file de crap (putem înlocuii peștele și cu alt fel de pește dacă acesta nu este un pește sec)

250 gr morcov

300 gr dovleac

1 lămâie

1 legătură de pătrunjel

1 linguriță rasă de coriandru măcinat

1 linguriță rasă de ulei de floarea soarelui

250 ml lapte

sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățați morcocii și dovleacul, spălații și dați-le prin răzătoarea mică. Căliți apoi morcovul și dovleacul în ulei și când acestea s-au înmuiat, adăugați laptele și coriandrul, acoperiți vasul și lăsațile să fiarbă la foc mic cca 30 de minute. Pasați apoi sosul și adăugați zeama de la o jumătate de lămâie. Adăugați în sos jumătate de legătură de pătrunjel tocat mărunt și mai dați sosul în două, trei clocote. Fileul de crap, spălat și curățat se unge cu puțin ulei și zeama de lămâie rămasă, se dă cu sare și piper și se pune pe grătarul bine încins câte 3-4 minute pe fiecare parte. Se servește imediat ce l-ați luat de pe grătar cu sosul de morcov și dovleac. Se poate orna cu frunze de pătrunjel, felii de lămâ, morcov, ardei iute, etc.

Este o mâncare delicioasă, sățioasă și nu în ultimul rând sănătoasă.

admin