De la 115 kg la o viață sănătoasă: povestea unui pacient care ne-a trecut pragul

Pacientul nostru, numit Andrei, a venit la noi la recomandarea medicului său de familie, cântărind 115 kilograme și având un IMC de 33,6, ceea ce înseamna că era în categoria de obezitate. Andrei a încercat diferite diete de-a lungul anilor, dar nu a avut succes în a-și atinge obiectivele de pierdere în greutate pe termen lung.

Mai mult decât atât, la acea vreme Andrei se confrunta cu mai multe probleme de sănătate, inclusiv diabet tip 2 și hipertensiune arterială. În plus, el se simțea obosit și lipsit de energie, având dificultăți în a-și îndeplini sarcinile zilnice. Cu toate acestea, el a fost hotărât să își schimbe obiceiurile alimentare și să își îmbunătățească sănătatea generală.

După ce am discutat cu Andrei despre obiectivele sale de sănătate și stilul său de viață, am început să lucrăm împreună pentru a-i dezvolta un plan alimentar personalizat. În timpul primei noastre întâlniri, am evaluat nevoile sale nutriționale și am luat în considerare preferințele și alergiile sale alimentare. De asemenea, am discutat despre cât de important este să facă mișcare regulat.

Planul alimentar al lui Andrei a fost adaptat nevoilor sale specifice. Am redus aportul său de carbohidrați rafinați și i-am oferit mai multe opțiuni de proteine slabe și grăsimi sănătoase. Am inclus, de asemenea, mai multe alimente bogate în fibre, precum legumele și fructele, pentru a-l ajuta să se simtă sătul mai mult timp. De asemenea, l-am sfătuit ce alimente cu indice glicemic scăzut să consume, pentru a-l ajuta să-și mențină nivelul de zahăr din sânge sub control.

Pe parcursul următoarelor ședințe de monitorizare, Andrei a muncit cu sârguință pentru a urma noul său plan alimentar și programul de exerciții fizice. Treptat și frumos, el a început să se simtă mai energic și să aibă o atitudine mai pozitivă față de alimentație și exercițiile fizice. În plus, am observat că nivelurile sale de glucoză din sânge și tensiunea arterială au început să scadă treptat.

Suntem cu toții fericiți și mândrii pentru rezultatele obținute și noul stil de viață sănătos asumat de Andrei. În concluzie, vizita la un dietetician nutritionist poate fi de mare ajutor în atingerea obiectivelor de pierdere în greutate într-un mod sănătos și îmbunătățirea sănătății în general. Un plan personalizat adaptat în funcție de nevoile fiecărui pacient și sfaturile nutriționale personalizate fac ca parcursul întregului program să fie plăcut și ușor.

Felicitări Andrei!

admin