Cine ar putea refuza o porție delicioasă de sănătate?

Fasolea păstăi nu este doar o legumă ușor de transformat într-o mâncare delicioasă! E și un mod simplu de a ne menține sănătoși. Originară din Peru și America Centrală, este ușor de cultivat în grădină, fiind una din vedetele meniurilor de vară. Varietatea de fasole verde “ochi negri” își are originea în Africa și China.
Fasolea verde este bogată în vitaminele A,C,K, în fibre și mangan, fiind în același timp o bună sursă de acid folic, niacină, riboflavină, potasiu, fier, magneziu, cupru, calciu și antioxidanți precum betacarotenul, luteina și zeaxantina.
Care sunt beneficiile consumului regulat de fasole verde? Aceasta protejează sistemul cardiovascular, ajută la îmbunătățirea circulației sangvine și la reglarea nivelului de colesterol din corp, datorită conținutului mare de antioxidanți. Păstăile de fasole verde previn formarea infecțiilor și reduc riscul de dezvoltare a celulelor canceroase. În același timp, ne mențin ochii sănătoși, mulțumită cantității mari de vitamina A și a betacarotenului. Acidul folic din compoziție recomandă fasolea verde atât femeilor însărcinate, cât și copiilor. Potrivit unui studiu din 2007 din “Pediatric Allergy and Immunology”, fasolea verde a contribuit la reducerea simptomelor de astm bronșic la copii, ca unul din cele 5 ingrediente ale unei diete.
Consumul de fasole verde ajută la scăderea glicemiei, fiind recomandat în dieta diabeticilor de tip II, întrucât aceasta, bogată în fibre vegetale, are rol în a împiedica absorbția zaharurilor și în reducerea secreției de insulină.
Nu în ultimul rând, păstăile de fasole verde sunt recomandate în curele de slăbire. Acestea au rol diuretic, previn retenția de apă și facilitează eliminarea toxinelor, fiind ușor de digerat.
Profitați de fasole verde în sezon! Alegeți păstăile cu un colorit uniform si fără pete sau zgârieturi! Textura este un indiciu al prospețimii și al unui conținut optim de vitamine. Rupeți o păstaie ca să vă faceți instant o idee asupra frăgezimii acesteia. Ideal, fasolea ar trebui gătită la aburi sau prin fierbere rapidă, fierberea îndelungată afectând nivelul de vitamina C. Puteți păstra peste iarnă păstăile de fasole verde la congelator, mare parte din elementele nutritive rămânând astfel intacte.

admin