5 beneficii ale apei băute pe stomacul gol, zilnic

Consumul de apă pe stomacul gol, are multiple beneficii pentru corp, iar introducerea unor obiceiuri de consum de apă poate avea efecte specifice, care vizează un scop anume.
Consumul de apă pe stomacul gol în fiecare zi este unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri pentru că:

1.Îți curăță intestinele și eliberează toxinele din corp
Cu cât bei mai multă apă, cu atât corpul tău va fi mai curat. Dacă aveți probleme cu mersul la baie, acesta este modul perfect de a face lucrurile să se miște din nou, tactul digestiv să fie regulat și reglat. Pentru a elimina toxinele și deșeurile din organism, este important să stimulezi funcțiile renale printr-un consum suficient de apă.

2.Previne durerile de cap.
Unul dintre motivele pentru care oamenii suferă de dureri de cap este că nu beau suficientă apă. Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale durerilor de cap. Consumul de apă poate ajuta la prevenirea deshidratării. Începeți cu un pahar de apă dimineața pentru a preveni durerea de cap devreme. Bea apă pe tot parcursul zilei.

3.Ajută la scăderea în greutate
Apa este esențială pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului renal, acesta fiind responsabil de arderea grăsimilor. Dacă țineți o dietă și doriți să dați un impuls dietei, beți apă pe stomacul gol. Apa potabilă poate crește rata metabolică cu cel puțin 24%. Apa nu are calorii!

4.Îți stimulează sistemul imunitar
Sistemul imunitar este un factor esențial în menținerea sănătății întregului organism și reprezintă un ansamblu de structuri, mecanisme și interacțiuni complexe cu rol în apărarea organismului de agenții patogeni. Toate reacțiile chimice au loc în prezența oxigenului, iar noi prin apă aducem corpului o cantitate importantă de oxigen. Oxigenul optimizează funcțiile organismului și ajută la vindecarea bolilor. Oxigenarea celulară optimă activează leucocitele, celule imunitare care contribuie la apărarea organismului și a macrofagelor care digeră agenții patogeni, de aceea, oxigenarea optimă conduce la îmbunătățirea răspunsului imunitar.

5.Vă crește energia
Dacă vă simțiți lipsit de energie, ar trebui să beți un pahar mare de apă. Deshidratarea organismului poate conduce la instalarea senzației de epuizare, de aceea suplimentarea aportului de apă are un efect energizant imediat. O cantitate suficientă de apă de care beneficiază organismul ajută inima să pompeze sângele mai bine. Tot apa este cea care ajută sângele să transporte oxigenul și nutrienții esențiali către celule. Aceste două roluri importante ale apei îi justifică efectul revigorant.

admin