După o operație de hernie de disc și o dietă prin înfometare, ne-am cunoscut.

După o operație de hernie de disc, Maria și-a dat seama că trebuie să se schimbe și să și slăbească. Așa că a intrat în cabinetul meu din cadrul clinicii NUTRIDAVA și a început un program personalizat pentru recâstigarea echilibrului ponderal. Schimbarea dietei și începutul ședințelor de electrostimulare au ajutat-o să slăbească zi de zi. ”Electrostimularea m-a ajutat foarte mult, însă împreună cu controlul la ceea ce am mâncat au dus la aceste rezultate” spune Maria, care este acum cu 10,6 kg mai ușoră, nu mai are crampe musculare nocturne și iubește să trăiască din plin viața alături de familia ei împreună cu nepoțelul ei care abia s-a născut.

Electrostimularea musculară – ce înseamnă și cum a ajutat-o pe Maria.

Electrostimularea reprezintă stimularea musculară cu ajutorul impulsurilor electrice. Impulsurile sunt generate de către un dispozitiv electric și sunt transmise cu ajutorul unor electrozi special către mușchii ce se doresc a fi stimulați, provocând astfel contracția acestora.

În cazul Mariei a fost o modalitate de recuperare eficientă, pentru că ea nu poate face exerciții fizice. Prin electrostimulare musculară sunt antrenați mușchi într-un mod complex rezultând contracții musculare involuntare și se obțin rezultate care nu se pot atinge doar prin exercițiile fizice.

Când a venit la mine, în septembrie 2020, Maria (42 de ani) avea 98,8 kilograme și voia să ajungă la 78 kg . Mi-a mărturisit că a incercat singură să slabească și timp de un an s-a chinuit foarte tare, s-a înfometat, și- a redus singură porțiile de mâncare, iar rezultatele nu au fost cele așteptate.

De ce dietele de înfometare nu dau rezultate?

Ce se întâmplă cu o persoană care mănâncă mai puțin de 1.000 de calorii pe zi?

Explicația este simplă: organismul nostru este făcut cu instinct de supraviețuire și își face depozite, un fel de colac de salvare. Dacă nu mâncăm măcar 1.000 de Calorii pe zi, organismul nu își mai primește energia și toți nutrienții și atunci nu se mai secretă acei hormoni care dau sațietate. Prin urmare cresc hormonii de stres, organismul își reduce funcțiile la minimum și te împiedică să slăbești. De aceea, persoanele care se înfometează nu reușesc să slăbească, ba chiar se îngrașă.

A scăzut în talie 10 centimetri, iar picioarele nu o mai dor.

Maria a scăzut 10 centimetri de când a venit. O măsor la fiecare ședință pentru că este un aspect important. După 11 săptămâni și cu 10,6 kilograme mai puțin, Maria si-a schimbat o parte din garderobă. Nu o mai dor picioarele și poate să se aplece mai ușor.

Pentru ea dieta nu a însemnat un chin. Nu și-a impus nimic. De fapt nici nu a simţit că ţine vreo dietă. A mâncat mult mai bine decât mânca înainte. Iar marele ei câștig este că acum a ințeles cât de important este să iți conștinetizezi starea de sănătate.

Maria continuă, alături de noi.

Eu sunt mândră de Maria! Felicitări din toată inima, pentru ambiţie şi perseverenţă!

Fiecare pesoană este diferită de cealaltă. Rezultatele sunt întodeauna diferite. Fiecare pacient poate să slăbească mai mult sau mai puţin în funcţie de determinarea acestuia, vârstă, sex, stare de sănătate iar noi suntem alături de el, suntem aici!

admin