5 beneficii pentru a alege un dietetician nutriționist și nu un alt „specialist” în alimentație.

Mesajele confuze și adesea conflictuale despre nutriție și diferitele „diete minune”, pot face incredibil de dificil să știi cum să faci alegeri sănătoase pentru tine și familia ta atunci când se promovează excesiv „dietele minune”. Dar învățarea despre o nutriție adecvată poate face diferența în a vă ajuta să vă învingeți oboseala, să vă îmbunătățiți starea de spirit și condițiile medicale, cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, etc. Dieteticianul nutriționist lucrează în parteneriat cu dumneavoastră pentru a vă oferi planuri nutriționale aprofundate care să vă ajute să faceți schimbări pozitive în sănătatea și bunăstarea dumneavoastră, schimbări care fac diferența în diferitele stiluri de viață.
Ce este consilierea nutrițională?
Consilierea nutrițională este o parte integrantă a unui plan de sănătate complex la
Clinica Nutridava.
Este important să știm că nutriția este diferită de „dietă”. Consilierea nutrițională este o abordare terapeutică pentru a ajuta oamenii să trăiască un stil de viață mai sănătos în general. Oameni de toate vârstele pot beneficia de consiliere nutrițională.
La Clinica Nutridava, consilierea nutrițională implică evaluarea diferitelor nevoi de sănătate în ceea ce privește dieta dar și exercițiile fizice. Dieteticianul nutriționist ajută pacienții să stabilească și să atingă obiective de sănătate realizabile. Deci, indiferent dacă doriți să slăbiți, să gestionați mai bine afecțiunile cronice sau să controlați mai bine diabetul, dieteticianul nutriționist din clinica noastră vă poate ajuta să ajungeți acolo.
Iată rezumatul despre modul în care consilierea nutrițională vă poate aduce beneficii.

Beneficiul nr. 1 – O mai bună gestionare a afecțiunilor cronice
Diferite afecțiuni pot beneficia de consiliere nutrițională, inclusiv diabet de tip 2, colesterol ridicat, boli cardiovasculare, rezistență la insulină, etc. Alimentele pe care le consumați au un impact asupra sănătății dumneavoastre, astfel că la Clinica Nutridava învățați cum să alegeți alimente nutritive care vă pot ajuta să obțineți un control mai bun și, în unele cazuri, puteți inversa complet aceste condiții.
Beneficiul nr. 2 – Pierderea în greutate
Consilierea nutrițională este benefică pentru oamenii care au încercat fără succes să slăbească singuri după „diete minune” sau la îndrumarea diverșilor „specialiști”. Cu îndrumarea unui dietetician nutriționist, veți avea o idee clară despre modul în care corpul dumneavoastră răspunde la alimentele pe care le consumați și cum să creați un plan de masă care să promoveze starea de bine și pierderea în greutate.
Un dietetician nutriționist evaluează cu atenție obiceiurile dumneavoastră alimentare pentru a dezvolta un plan care te ajută să faci schimbări pozitive, de durată și să obții o pierdere constantă și sănătoasă în greutate. Oamenii care aleg să opteze pentru consiliere nutrițională pierd mai mult în greutate și tind să o mențină pe termen lung, în comparație cu cei care nu aleg acest fel de abordare.

Beneficiul nr. 3 – Obiceiuri sănătoase care durează
Oamenii care colaborează cu un dietetician nutriționist sunt mai predispuși să câștige instrumente și să învețe obiceiuri care durează pe termen lung. După ce veți afla despre nutriția adecvată și cum să o aplicați în planul dumneavoastră zilnic de sănătate, veți avea cunoștințele necesare pentru a face alegerile cele mai bune.
În timp ce modificările dietetice drastice prin înfometare sau cu ajutorul diferitelor suplimente care îți afectează sănătatea pot duce la rezultate pe termen scurt, fiind puțin probabil să ducă la schimbări de durată, dieteticianul nutriționist oferă sfaturi de specialitate pentru schimbări sensibile, pozitive, care fac o diferență reală în viața și sănătatea ta.

Beneficiul nr. 4 – Îmbunătățirea bunăstării generale
Dieteticianul nutriționist se concentrează asupra dumneavoastră ca persoană întreagă. Obiectivele sunt mai profunde decât pierderea de kilograme. Scopul unei alimentații bune este să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate și bunăstarea. Cu ajutorul unui dietetician nutriționist, puteți utiliza nutriția pentru a vă crește energia, a îmbunătăți calitatea somnului, a vă întări sistemul imunitar, a spori starea de spirit, a crește puterea de concentrare și a reduce simptomele diferitelor boli.

Beneficiul nr. 5 – Condiție fizică mai bun
Ceea ce mâncați are un impact asupra multor aspecte ale sănătății, inclusiv a condiției fizice. Dieteticianul nutriționist vă poate ajuta să stabiliți un plan nutritiv al fiecărei mese pentru a crește masa musculară, a vă dezvolta rezistența și forța, a vă îmbunătăți condiția fizică în general. Știind exact de ce are nevoie corpul dumneavoastră pentru a vă atinge obiectivele, pentru o condiție fizică de invidiat, puteți sări peste încercarea și eroarea frustrantă de a încerca diferite componente dietetice și suplimente. Dieteticianul nutriționist poate recomanda, de asemenea, programe de fitness specifice fiecărei persoane pentru a o ajuta să-și atingă obiectivele.
La ce ar trebui să te aștepți în timpul primei tale întâlniri!
Când participați la prima dumneavoastră sesiune de consiliere nutrițională la Clinica Nutridava, dieteticianul nutriționist vă va întreba despre obiectivele și țelurile dumneavoastră. Poate doriți să reduceți aportul de sare, să vă schimbați stilul ne sănătos de viață sau să vă gestionați greutatea. Dieteticianul nutriționist vă examinează istoricul medical și ia act de medicamentele și suplimentele pe care le luați.
De asemenea, vă puteți aștepta ca dieteticianul nutriționist să pătrundă în stilul dumneavoastră de viață pentru a obține o idee despre cât de mult stres este în viața dumneavoastră, calitatea și cantitatea somnului, nivelurile de energie și activitatea fizică.
Fiți pregătit să discutați obiceiurile alimentare, să identificați orice puncte problematice, cum ar fi obiceiul de a lua o gustare seara târziu sau preferințele dumneavoastră de gătit. Dieteticianul nutriționist va folosi aceste informații pentru a adapta un plan nutrițional potrivit pentru dumneavoastră.
Un dietetician nutriționist este aliatul tău și te poate ajuta să îți atingi obiectivele de sănătate.

admin