Cum ne păcălim în legătură cu propria greutate

1.Mințim în legătură cu pierderea în greutate.

Cântarul tău de baie nu minte în legătură cu greutatea ta – dar s-ar putea să te minți singur pentru liniștea ta. Oamenii tind să scadă câteva kilograme din greutatea lor și să adauge un centimetru sau doi de înălțime în diferitele calcule raportate la înălțime / greutate astfel încât, mental să spună „sunt bine, nu sunt gras/grasă”. Nu se termină aici. De asemenea, ne mințim cu privire la ceea ce este necesar pentru a scăpa de kilograme și a le ține departe. A fi sincer cu tine însuți te poate ajuta să recunoști provocările pe care trebuie să le depășești pentru a face progrese reale.

2. Nu-mi permit să cumpăr mâncare sănătoasă.

În realitate, oamenii acordă prioritate și cheltuiesc bani mulți pentru ceea ce este important pentru ei. În plus, există o mulțime de moduri de a economisi bani, de la cumpărarea produselor locale de sezon (fructe și legume) și conservarea acestora în diferite forme sănătoase pentru a beneficia de ele pe termen lung, la fel de hrănitoare ca și în stare proaspătă, până la a putea cumpăra carne slabă vrac proaspătă și congelarea acesteia pentru a putea fi consumată mai târziu.

3.Pur și simplu nu-mi place gustul alimentelor sănătoase.

Mulți oameni susțin că nu le place „mâncarea sănătoasă”, atunci când adevărul este că resping alimentele hrănitoare fără a le încerca. Este recomandat să mâncați un aliment de 17 ori înainte de a putea stabili dacă într-adevăr vă place sau nu. Pentru a dobândi un gust pentru mâncarea sănătoasă, vă sugerez să încercați să amestecați alimentele care nu vă plac cu alimentele care vă plac, crescând treptat cantitatea alimentului care „nu vă place”.

4.Nu mai îmi sunt bune hainele pentru că s-au micșorat la spălat.

Sigur, acest lucru ar putea fi adevărat pentru unele dintre hainele dumneavoastră. Toți oamenii știu, totuși, că în mod normal hainele nu spun minciuni. Dacă te întrebi „Totuși m-am îngrășat?”, pur și simplu îmbracă rochia aceea elegantă din zilele când mergeai la petreceri cu prietenii și vei avea răspunsul sincer.

5.M-am antrenat astăzi, am făcut sport, așa că pot mânca această cupă de înghețată.

Nici un antrenament de exerciții fizice nu va depăși o alimentație bogată în calorii. Luați în considerare faptul că mersul timp de o oră cu o viteză de 6,5 km/h (un ritm foarte alert) arde aproximativ 360 de calorii. O simplă jumătate de cupă de înghețată de vanilie conține cca. 230 de calorii. O porție de înghețată din viața reală este de obicei dublă deci, aproximativ 460 de calorii. Asta înseamnă că ai consuma cu 100 de calorii mai mult decât ai ars.

6.Mănânc sănătos toată săptămâna astfel încât să mă pot răsfăța în weekend.

Nu, nu poți urma o dietă sănătoasă și echilibrată în timpul săptămânii de lucru și apoi să mănânci „sălbatic” sâmbătă și duminică fără să te îngrași. Consumul de 2.000 de calorii suplimentare pe parcursul unui weekend vă va crește media zilnică cu aproape 300 de calorii, provocând o creștere de 20 de kilograme în decurs de un an. Dacă totuși din diverse motive vă răsfățați în timpul perioadelor de nefuncționare, asigurați-vă că vă compensați caloriile acumulate în plus în următoarele zile.

7.Mama mea este grasă, așa că, indiferent de ceea ce aș face, voi fi mereu supraponderal/ă.

Unele cercetări arată o legătură genetică cu obezitatea, dar în cele mai multe cazuri, stilul de viață depășește genetica. Cel mai frecvent motiv pentru care unele familii sunt supraponderale și altele nu este pentru că unii părinți au obiceiuri alimentare slabe și își învață copiii la fel.

8.Încă un pahar de vin în plus nu strică – este sănătos!

Consumul moderat de vin a dovedit beneficii pentru sănătatea inimii, dar cuvântul cheie aici este „moderat”. Consumând mai mult decât recomandat, anulează beneficiile pentru sănătate – și adaugă calorii suplimentare în alimentația ta.

9.Trec peste micul dejun, așa că deja reduc suficiente calorii.

Să omiteți mesele ca modalitate de a slăbi nu vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus, pentru că veți compensa această masă, fără să vă dați seama, mai târziu în zi atunci când veți lua masa spunând „mor de foame!”.

10.Nu pot slăbi pentru că am copii.

Înțelegem – poate fi dificil să planifici mese adaptate copiilor care sunt compatibile cu obiectivele dietei tale și probabil că te simți prea ocupat să transporți copiii la și de la școală / grădiniță, antrenamente de fotbal și lecții de pian pentru a vă gândi mult la obiectivele dietei. Dar adevărul este că puteți depăși aceste obstacole. Dacă vă treziți mâncând ceea ce rămâne de la copilului dumneavoastră, sau mâncând câteva linguri de înghețată rămase de la copil, de exemplu, atunci trebuie să vă opriți – acest lucru poate adăuga cu ușurință până la 300 de calorii în plus.

11.Slăbitul este imposibil pentru că mi-e foame tot timpul.

Propriile alegeri alimentare slabe sunt probabil motivul pentru care îți este mereu foame. Mâncarea bogată în carbohidrați și cu conținut scăzut de proteine ​​vă crește nivelul zahărului din sânge, ceea ce vă lasă burta cu o senzație falsă de saturație și bine, după ce se prăbușește înapoi pe pământ. Acesta este roller coaster-ul foamei de carbohidrați. Deshidratarea, stresul și anumite medicamente pot provoca, de asemenea, un apetit de nesațiat.

12.Nu mănânc atât de mult și totuși cântarul nu se mișcă.

Șansele sunt să supraestimezi cât de mult faci mișcare în timpul unei zile și subestimezi cantitatea de alimente pe care le consumi.

13.Fac tot ce pot pentru a slăbi și nimic nu funcționează.

De obicei, acest lucru se traduce prin „fac tot ce sunt dispus să fac”. Trebuie să te întrebi: „Este ceva ce pot face pentru că de fapt în prezent sunt „nu doresc să fac!”. Uitați-vă la dumneavoastră zi de zi,  ce ați putea adăuga în activitățile zilnice ( să vă ridicați de la birou mai des, să mergeți pe scări) sau mâncați mai sănătos (aduceți-vă mâncarea sănătoasă la servici față de a vă baza pe alegerile din ultimul moment de la restaurantele care fac livrări). Urmăriți-vă alimentația și mișcarea zilnică pentru a identifica punctele cu probleme și pentru a le remedia.

14.Merit din când în când un răsfăț.

Doar că acest răsfăț va veni, inconștient, din ce în ce mai des. Vei avea o gogoașă la o întâlnire, pizza la prânz, vei ieși cu prietenii și vei avea aripi de pui și vei spune „Am mâncat aripi de pui doar de două ori în această lună”, uitând de toate celelalte delicii pe care nu le-ai numărat. Aceste delicii sunt alimentele care te îndepărtează de obiectivele tale. Păstrați un jurnal alimentar precis pentru a identifica toate aceste delicii pe care altfel le-ați putea uita.

15.Arăt mai bine când am mai multă carne pe oase.

Este important să vă acceptați, să vă iubiți forma și să vă simțiți confortabil în propria piele. Dar dacă indicele de masă corporală (IMC) indică faptul că sunteți supraponderali sau obezi, gândiți-vă dacă trebuie să slăbiți sau măcar să mâncați mai sănătos și să faceți mai mult sport. Desigur, unii oameni au mai mulți mușchi decât alții (IMC nu este o măsură perfectă), dar adevărul este că cercetările arată că, dacă sunteți obezi, riscul crește pentru afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2, bolile de inimă și multe altele. Menținerea unui IMC peste 30 sau a unei circumferințe a taliei mai mari de 89 cm pentru femei și 102 cm pentru bărbați va prezenta un risc mai mare de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și alte boli. Pierderea a doar 10% din greutatea corporală poate ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. Și chiar dacă nu pierdeți în greutate, exercițiile fizice și alimentația sănătoasă vă vor ajuta să vă reduceți riscurile pentru aceste boli.

admin