10 „Alimente sănătoase” care sunt de fapt alimente nesănătoase „deghizate”

Alimentele nesănătoase joacă un rol primordial la multe persoane care se îngrașă și dezvoltă afecțiuni cronice de sănătate, mai mult decât oricând. În mod surprinzător, oamenii consideră că unele dintre aceste alimente sunt sănătoase.

Iată 10 „alimente sănătoase” care sunt cu adevărat junk food „deghizate”.

1. Alimente procesate „cu conținut scăzut de grăsimi” și „fără grăsimi”

„Războiul” împotriva grăsimilor saturate ar putea fi considerat una dintre cele mai greșite decizii din istoria nutriției.

Când a început această discuție, producătorii de alimente prelucrate au „sărit pe fabricile lor” și au început să elimine grăsimea din alimente.

Dar a existat o problemă uriașă. Mâncarea nu a avut un gust bun atunci când grăsimea a fost îndepărtată, de aceea au adăugat mult zahăr pentru a compensa.

Grăsimile saturate în limita admisă sunt inofensive comparativ cu zahărul adăugat care este incredibil de dăunător atunci când este consumat în exces.

Cuvintele „cu conținut scăzut de grăsimi” sau „fără grăsimi” de pe ambalaj înseamnă de obicei că este un produs foarte procesat, încărcat cu zahăr.

2. Cele mai multe sosuri comerciale pentru salate

Legumele sunt incredibil de sănătoase. Problema este că adesea nu au gust foarte bun de unele singure. De aceea, mulți oameni folosesc dresing pentru a adăuga aromă salatelor lor, transformând aceste mese blânde în delicii delicioase. Dar multe sosuri pentru salate sunt de fapt încărcate cu ingrediente nesănătoase, cum ar fi zahărul, uleiurile vegetale și grăsimile trans, împreună cu diverse substanțe chimice artificiale.

Deși legumele sunt bune pentru dvs., consumul lor cu un dressing bogat în ingrediente dăunătoare neagă orice beneficiu pentru sănătate pe care îl obțineți din salată. Verificați lista de ingrediente înainte de a utiliza un dressing pentru salată sau creați-o cu ingrediente sănătoase.

3. Fitosteroli care scad colesterolul

Fitosterolii sunt nutrienți care, practic sunt ca versiunile vegetale ale colesterolului. Unele studii au arătat că pot reduce colesterolul din sânge la om. Din acest motiv, acestea sunt adesea adăugate la alimentele procesate care sunt apoi comercializate ca „scăderea colesterolului” și pretind că ajută la prevenirea bolilor de inimă. Cu toate acestea, studiile au arătat că, în ciuda scăderii nivelului de colesterol, fitosterolii au efecte negative asupra sistemului cardiovascular și chiar pot crește riscul de boli de inimă și deces.

4. Margarina

Untul a fost etichetat în trecut ca fiind o alegere proastă din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate. În schimb, diferiți experți în sănătate au început să promoveze margarina. În trecut, margarina avea un conținut ridicat de grăsimi trans. În zilele noastre, are mai puține grăsimi trans decât înainte, dar este încă încărcat cu uleiuri vegetale rafinate. Nu este surprinzător faptul că studiul Framingham Heart a arătat că persoanele care înlocuiesc untul cu margarina sunt de fapt mai susceptibile de a muri de boli de inimă.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea, încercați să mâncați unt adevărat (preferabil făcut acasă) și evitați margarina cu grăsimi trans. Margarina fără grăsimi a devenit mai disponibilă în ultimii ani. Citiți întotdeauna informațiile nutriționale cu atenție și limitați produsele care conțin grăsimi trans. Recomandarea margarinei încărcate cu grăsimi trans în loc de unt natural poate fi considerată una dintre cele mai proaste sfaturi nutriționale din istorie.

5. Băuturi sportive

Băuturile sportive au fost concepute pentru sportivi. Acestea conțin electroliți (săruri) și zahăr, care pot fi utile sportivilor în multe cazuri. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu au nevoie de sare suplimentară sau zahăr lichid în dieta lor. Deși este adesea considerat „mai puțin rău” decât băuturile răcoritoare cu zahăr, nu există cu adevărat nicio diferență fundamentală între cele două, cu excepția conținutului de zahăr din băuturile sportive, uneori, fiind puțin mai mic. Este important să rămâi hidratat, mai ales atunci când lucrezi, dar majoritatea oamenilor vor fi mai bine consumând doar apă.

6. Mâncăruri cu conținut redus de carbohidrați

Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați au fost incredibil de populare de mai multe decenii. În ultimii 12 ani, studiile au confirmat că aceste diete sunt o modalitate eficientă de a pierde în greutate și de a îmbunătăți sănătatea. Cu toate acestea, producătorii de alimente au prins trendul și au adus pe piață diverse alimente procesate „prietenoase” cu conținut scăzut de carbohidrați. Aceasta include alimente foarte procesate. Dacă aruncați o privire la lista ingredientelor, vedeți că nu există alimente reale în ele, ci doar substanțe chimice și ingrediente foarte rafinate.

Aceste produse pot fi consumate ocazional fără a compromite adaptarea metabolică care vine cu consumul scăzut de carbohidrați. Cu toate acestea, nu prea îți hrănesc corpul. Chiar dacă tehnic sunt cu conținut scăzut de carbohidrați, sunt totuși nesănătoși.

7. Alimente nedorite vegane

Dietele vegane sunt foarte populare în zilele noastre, adesea din motive etice și de mediu. Cu toate acestea, mulți oameni promovează dietele vegane în scopul îmbunătățirii sănătății. Există multe alimente vegane procesate pe piață, adesea vândute ca înlocuitoare convenabile pentru alimentele non-vegane. Este important să rețineți că acestea sunt de obicei produse foarte procesate, fabricate în fabrică, care sunt rele pentru aproape oricine, inclusiv pentru persoanele care sunt vegane.

8. Sirop de orez brun

Siropul de orez brun , cunoscut și sub numele de sirop de malț de orez, este un îndulcitor despre care se presupune, din greșeală, că este sănătos. Se face prin expunerea orezului gătit la enzime care descompun amidonul în zaharuri simple. Siropul de orez brun nu conține fructoză rafinată, ci doar glucoză. Absența fructozei rafinate este bună, dar siropul de orez are un indice glicemic de 98, ceea ce înseamnă că glucoza din acesta va crește extrem de repede glicemia. Siropul de orez este, de asemenea, foarte rafinat și nu conține aproape niciun nutrient esențial. Au fost semnalate unele îngrijorări cu privire la contaminarea cu arsen în acest sirop, care este un alt motiv pentru a fi foarte atenți cu acest îndulcitor. Există și alți îndulcitori, inclusiv îndulcitori cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi: ștevia, eritritol, xilitol.

În general, încercați să utilizați toți îndulcitorii cu înțelepciune și urmați dimensiunile de servire recomandate.

9. Alimente organice procesate

Din păcate, cuvântul „organic” a devenit un cuvânt cheie de marketing tipic în multe cazuri. Producătorii de alimente au găsit tot felul de modalități de a face aceleași produse, cu excepția ingredientelor care se întâmplă să fie organice. Aceasta include ingrediente precum zahărul natural din trestie de zahăr, care este în principiu 100% identic cu zahărul obișnuit. Este însă doar glucoză și fructoză cu puțini sau deloc nutrienți. În multe cazuri, diferența dintre un ingredient și omologul său organic nu este aproape deloc.

Alimentele procesate care sunt etichetate ecologice nu sunt neapărat sănătoase. Verificați întotdeauna eticheta pentru a vedea ce conține.

10. Mâncăruri fără gluten

Mulți experți consideră că acest lucru nu este necesar, dar adevărul este că glutenul, în special din grâul modern, poate fi problematic pentru mulți oameni. Nu este surprinzător faptul că producătorii de alimente au adus pe piață tot felul de alimente fără gluten. Problema cu aceste alimente este că, de obicei, au aceleași efecte negative asupra corpului ca și omologii lor care conțin gluten, dacă nu chiar mai rău. Acestea sunt alimente foarte procesate care conțin puțini nutrienți și adesea preparate cu amidon rafinat care poate duce la creșteri foarte rapide ale zahărului din sânge. Încercați să alegeți alimente care nu conțin gluten în mod natural, cum ar fi plantele și animalele, nu alimente procesate fără gluten. Mâncarea fără gluten este în continuare junk food.

admin