Mănâncă bine pe măsură ce înaintezi în vârstă

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, a mânca bine te poate ajuta la îmbunătățirea calității mentale, la creșterea nivelului de energie și la creșterea rezistenței tale la boli. Când spun să mănânci bine mă refer la faptul că trebuie să ai o alimentație sănătoasă, să mănânci mâncare de bună calitate, cât mai puțin procesată și proaspătă.


Beneficiile unei alimentații sănătoase pe măsură ce înaintezi în vârstă

Alimentația sănătoasă este importantă la orice vârstă, dar devine vitală cu atât mai mult cu cât ajungem la vârsta mijlocie si vârsta a treia. Pe lângă menținerea sănătății corpului, a mânca bine poate fi, de asemenea, cheia unei perspective pozitive și de a rămâne echilibrat emoțional. Dar alimentația sănătoasă nu trebuie să fie legată de dietă și sacrificiu. Mai degrabă, ar trebui să fie vorba despre a te bucura de mâncare proaspătă, gustoasă, de ingrediente sănătoase și de a găti și mânca în compania prietenilor și a familiei.

Indiferent de vârstă sau de obiceiurile alimentare anterioare, nu este niciodată prea târziu să îți schimbi dieta și să îmbunătățești modul în care gândești și simți. Îmbunătățirea dietei tale la vârsta mijlocie si vârsta a treia te poate ajuta, deci:

Trăiește mai mult și mai puternic.

O alimentație bună poate spori imunitatea, combate toxinele cauzatoare de boli, menține greutatea sub control și reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet de tip 2, deformarea și slăbirea articulațiilor sau cancer. Împreună cu activitatea fizică, o dietă echilibrată poate contribui și la creșterea stării de bine pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Ascute-ți mintea.

Persoanele care mănâncă fructe, legume cu frunze, pește și nuci care conțin acizi grași omega-3, pot fi capabili să-și îmbunătățească concentrarea și să scadă riscul de boală Alzheimer. Ceaiul verde bogat în antioxidanți poate crește, de asemenea, memoria și vigilența mentală pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Simțiți-vă mai bine.

Mâncărurile sănătoase vă pot oferi mai multă energie și vă pot ajuta să arătați mai bine, totul rezultând într-un impuls al dispoziției și stimei de sine. Totul este conectat – când corpul tău se simte bine, te simți mai fericit în interior și în exterior.

O alimentație sănătoasă înseamnă mai mult decât mâncare.

A avea o alimentație sănătoasă pe măsură ce înaintezi în vârstă înseamnă mai mult decât calitatea și varietatea alimentelor tale. Este vorba și despre plăcerea de a mânca, care crește atunci când o masă este împărtășită. Servitul mesei împreună cu alții poate fi la fel de importantă ca adăugarea de vitamine în dieta ta. O atmosferă socială îți stimulează mintea, face mesele mai plăcute și te poate ajuta să rămâi la planul tău de alimentație sănătoasă.

Chiar dacă locuiți singur, puteți face mesele sănătoase mai plăcute prin:

Cumpărături cu alții.

Cumpărăturile cu un prieten îți pot oferi șansa de a te apropia fără să rămâi în urmă cu treburile tale. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a împărtăși idei noi de masă și de a economisi bani la oferte cu reduceri precum „cumpărați una, obțineți prețul pentru a doua la jumate”.

Gătind cu alții.

Invitați un prieten să împărtășească responsabilitățile de gătit – unul pregătește felul principal, celălalt desert, de exemplu. Gătitul cu alții poate fi o modalitate distractivă de a vă aprofunda relațiile, iar împărțirea costurilor vă poate face să economisiți amândoi.

Transformarea orelor de masă într-o experiență socială.

Simplul fapt de a vorbi cu un prieten sau o persoană dragă la masa de cină poate juca un rol important în ameliorarea stresului și stimularea bunei dispoziții. Adunați familia împreună în mod regulat și rămâneți la curent cu viața tuturor. Invitați un prieten, un coleg sau un vecin.

Indiferent cât de sănătoasă este dieta ta, consumul de aceleași alimente din nou și din nou va deveni plictisitor.

Reactivați inspirația prin:

Căutați produsele pe o piață a fermierilor locali sau zonali.

Citind o revistă de gătit veți redescoperii noi moduri de a prepara aceleași alimente.

Cumpărarea de alimente sau condimente pe care nu le-ați încercat până acum.

Discutând cu prietenii despre ceea ce mănâncă și felul cum gătesc ei aceleași alimente pe care le consumați și voi.

Mulți își pun întrebarea „Dar dacă nu îmi place mâncarea sănătoasă?”

Rețineți! Niciunul dintre noi nu s-a născut cu poftă de cartofi prăjiți și gogoși sau aversiune față de broccoli. Această condiționare se întâmplă în timp, deoarece suntem expuși la alegeri alimentare din ce în ce mai nesănătoase. Cu toate acestea, este posibil să vă reprogramați pofta de mâncare a creierului în timp, astfel încât să doriți alimente mai sănătoase. Este nevoie doar de voință condimentată cu un pic de ambiție.

Nu uitați, cheia unei alimentații sănătoase este să vă concentrați asupra alimentelor întregi, alimente cât mai aproape de forma sa naturală, minim procesate, de care corpul dumneavoastră are nevoie pe măsură ce înaintați în vârstă. Corpurile noastre răspund diferit la diferite alimente, în funcție de genetică și de alți factori de sănătate, așa că găsirea unei diete sănătoase care funcționează cel mai bine pentru fiecare persoană în parte, poate necesita sfatul unui specialist. Aceste sfaturi sunt un start bun pentru a începe să trăiești altfel, să te simți altfel, să fi altfel.

admin