15 semne care vă avertizează că dieta aleasă de dumneavoastră vă va îmbolnăvi!

Încercați să slăbiți? Acordați o atenție deosebită acestui aspect! Unele sfaturi de slăbire și diete pot face ravagii asupra sănătății dumneavoastre!

Indiferent dacă urmează o ocazie specială sau pur și simplu încercați să începeți pierderea în greutate pentru sezonul de vară, există un milion de diete pe internet sau la diverși „specialiști” care promit să vă ajute să arătați ca un super model, eventual într-un timp extrem de scurt. De la reducerea unui întreg grup de alimente până la consumul unui singur tip de mâncare, există o mulțime de „planuri” de slăbire. Cea mai înspăimântătoare parte? Oamenii le urmează!

Atunci când încercați să decideți dacă o dietă nouă este pentru dvs., este important să căutați semne care ar putea să ajungă să vă îmbolnăvească. Din fericire, dacă cunoașteți semnele unui plan mai puțin sănătos, vă puteți salva o mulțime de probleme de sănătate.

Vă invit să citiți mai departe pentru a descoperi „steagurile roșii” care pot semnala că o dietă nu este bună pentru sănătatea dumneavoastră. Și dacă veți descoperi că planul dvs. poate să nu fie cel mai sănătos – nu-l mai urmați.

1              Nu conține suficiente calorii

Uitați-vă bine la noua dietă pe care o luați în considerare. Se pare că oferă suficientă energie pentru a vă menține în funcțiune? În timp ce nevoile calorice variază în funcție de cât de activ sunteți, de vârsta și de sexul dvs., nevoile zilnice medii pentru un adult variază de la 1.200 la 2.200 de calorii pentru femei și de la 2.000 la 3.000 pentru bărbați. Dacă dieta pe care ați studiat-o ​​vă permite să luați mai puțin decât doza zilnică recomandată, sunt mari șanse să vă îmbolnăvească. Nu sunteți sigur cum să slăbiți fără să reduceți în mod drastic caloriile? Dieteticianul-nutriționist din clinica noastră vă poate ajuta.

2              Este plictisitor

Dietele nu ar trebui să fie ca rutina dvs. de a face un duș – spălați, clătiți și ștergeți. Dacă planul dvs. necesită să mâncați același lucru în fiecare zi, probabil că nu va fi prea eficient. Sau, mai rău, te-ar putea îmbolnăvi. Consumul unei varietăți de alimente sănătoase vă asigură că obțineți suficiente vitamine și minerale în dieta zilnică. Dacă ciuguliți în mod regulat aceleași câteva lucruri, probabil că nu veți obține suficiente substanțe nutritive pentru a vă menține o sănătate bună.

3              Nu provine dintr-o sursă de încredere

Dacă ați găsit o dietă pentru pierderea în greutate pe un blog aleatoriu sau un cont Instagram, este posibil ca informațiile să nu provină dintr-o sursă nutrițională solidă. Înainte de a începe o nouă dietă, verificați dacă include cercetări medicale sau dacă a fost pusă de un dietetician-nutriționist. Dacă nu a fost, este probabil că este mai probabil să te îmbolnăvească decât să fii mai subțire.

4              Îi lipsesc fibrele din alimentație

Un om consumă de regulă aproximativ 18 grame de fibre, adică aproximativ 10 grame sub cantitatea recomandată într-o zi, adică 25 – 30 gr/zi. Dacă vă gândiți să urmați o dietă care nu încorporează alimente bogate în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fasolea, fructele și legumele, probabil că nu veți consuma suficienți nutrienți care asigură senzația de sațietate. Acest lucru nu numai că îți poate lăsa stomacul „gol”, ci îți poate aduce și constipația. Corpul tău are nevoie de fibre – din alimente adevărate, nu de suplimente.

5              Dieta aleasă necesită suplimente alimentare

O mulțime de diete de astăzi au o listă de suplimente alimentare pe care trebuie doar să le luați dacă doriți cu adevărat „să slăbiți” miraculos peste noapte. Numele acestor suplimente sunt, de obicei, mai lungi decât personalul de cercetare privind eficacitatea lor, ceea ce înseamnă că ați putea cheltui bani pe ceva care nu face mult pentru a vă îmbunătăți sănătatea ci dimpotrivă vă poate agrava sănătatea și mai mult, odată ce ați abandonat aceste suplimente veți pune la loc cel puțin kilogramele pierdute peste noapte. Deoarece piața suplimentelor este atât de puțin reglementată, multivitaminele zilnice pot fi, de asemenea, „învelite” cu diverse substanțe de umplutură, arome și lianți care sunt dăunători pentru sănătatea ta. Pentru a vă asigura că obțineți toate substanțele nutritive de care aveți nevoie – fără a lua o pastilă – mâncați o dietă variată și dacă vă aflați în dificultate apelați cu încredere la dieteticianul nostru.

6              Este mult diferită față de dieta curentă

Bine, dacă în prezent trăiești cu o dietă de gogoși, pizza și suc carbogazos, atunci să faci o schimbare de 180 de grade poate să fie o idee excelentă. Însă dacă aveți preferințe alimentare cum ar fi să vă bucurați de carne, atunci asta înseamnă probabil că cea mai bună alimentație pentru dvs. nu va fi vegan. Și dacă dieta dvs. este relativ sănătoasă și căutați să începeți un plan de alimentație care vă impune să vă pregătiți total diferit mesele sau să schimbați o mulțime de alimente din dieta dvs., aceasta cu siguranță nu este cel mai bun, el putând provoca, balonare și alte efecte secundare nedorite. Cel mai sigur pariu ar fi să faceți schimbări treptat, astfel încât sistemul dvs. să nu primească un șoc. Dieteticianul – nutriționist din cadrul clinicii Nutridava vă poate ajuta și în aceste alegeri astfel încât să aveți o schimbare treptată și sănătoasă.

7              Îți ignoră condițiile de sănătate

Dacă aveți o afecțiune precum diabetul, sindromul intestinului iritabil sau diferite boli, probabil că trebuie să vă modificați dieta. Deoarece majoritatea planurilor generice de slăbire sunt adaptate pentru populația generală, probabil că veți avea dificultăți în a găsi unul care să fie sigur pentru dvs. de urmat. Dacă doriți să slăbiți – fără a vă pune sănătatea în pericol – stați departe de dietele convenționale și solicitați îndrumarea unui dietetician – nutriționist.

8              Promite să vă vindece stările de sănătate

Pe de altă parte, orice dietă care promite să vă vindece toate bolile cronice ar trebui abordată cu prudență. Deși este adevărat că mâncarea este un vindecător excelent, nu ar trebui să fie o strategie de înlocuire pentru tot ceea ce faceți deja pentru a vă menține sănătatea.

9              Pledează pentru exerciții fizice excesive

În timp ce un plan inteligent de dietă îi va încuraja pe oameni să încorporeze exerciții fizice în regimul lor, o dietă care sugerează să mergi la sală ore în șir va avea probabil un efect negativ asupra sistemului tău imunitar și a stării tale generale. Un sistem imunitar compromis vă poate pune în pericol infecțiile tractului respirator superior și alte complicații înfricoșătoare.

10           Este 100% cu „brânză”

Pentru a slăbi până la o „dimensiune a eșantionului” de pe piață, nu mănânci toată ziua și când simți că ești pe punctul de a leșina, mănânci un cub de brânză. Da, serios? Nu trebuie să fii medic pentru a ști că probabil nu este o idee inteligentă. Dacă aveți în vedere o dietă cu brânză, dietă cu grapefruit sau pur și simplu să mâncați alte preparate sintetice care se umflă în stomac, este timpul să vă opriți. Există un motiv pentru care aceste tipuri de diete sunt prezentate doar în filme și pe internet; nu sunt menite pentru viața reală. În plus, nu sunt suficient de variate pentru a evita deficiențele de nutrienți.

11           Te obligă să devii obsedat de dieta ta

Nu numai că dietele nu atât de sănătoase vă pot îmbolnăvi fizic, dar vă pot afecta și sănătatea mintală. Uneori, când o dietă este foarte restrictivă sau durează mult timp, începi să te concentrezi exclusiv pe ceea ce mănânci, care este următoarea ta masă sau gustare și cât timp mai este până la următoarea masă. De-a lungul timpului, acest lucru vă poate determina să deveniți neliniștiți sau temători cu privire la consumul a tot ce se află în afara dietei.

12           Te face să simți că ai nevoie să te izolezi

Mâncarea ar trebui să fie distractivă, relaxantă și socială! Deci, dacă simțiți că trebuie să vă feriți pentru a lua masa cu prietenii, deoarece aceștia ar putea comenta cu privire la ce mâncați, este posibil ca ceea ce aveți în dietă să nu vă poată satisface nevoile, considerați acest aspect ca un steag roșu care vă avertizează că dieta dvs. nu este bună.

13           O face astfel încât să nu vă mai bucurați de mâncare

Fie că mâncați ocazional o prăjitură sau o salată delicioasă de varză, mâncarea ar trebui să fie plăcută! Atunci când o dietă pare că schimbă toată teoria gătitului și bucuria de a mânca, acestea sunt semne clare că dieta este greșită – și poate avea implicații grave asupra sănătății mintale. Este demonstrat că o dietă grav restrictivă provoacă anxietate, furie și modificări ale dispoziției.

14           Te face complet epuizat

O dietă sănătoasă ar trebui să vă ofere mai multă energie – nu să vă facă să simțiți că nu mai aveți vlagă să vă ridicați din pat. Dacă începeți să vă simțiți din ce în ce mai obosiți pe măsură ce treceți prin dietă, cu siguranță nu aveți nutrienți suficienți. Este important să vă ascultați corpul atunci când începeți o dietă. Oboseala poate fi un semn că sistemul imunitar a fost compromis. Ca urmare, este posibil să vă îmbolnăviți mai frecvent și pentru perioade mai lungi de timp. Corpul are nevoie de vitamine, proteine și multe altele pentru a avea un sistem imunitar care funcționează bine. Dacă nu-l hrănești corespunzător, cu siguranță nu te vei simți bine.

15           Îngreunează gândirea clară

Încercați să observați că atunci când sunteți prinși într-o întâlnire unde nu se servește mâncare, sărind peste prânz, s-ar putea să observați că devine din ce în ce mai dificil să vă concentrați, să vă găsiți ideile și chiar dificultăți în a susține o conversație coerentă. Ei bine, dietele cu restricție calorică extreme pot avea același efect. Dacă ați găsit din ce în ce mai dificil să vă concentrați de la începutul noii diete, puteți fi sigur că ceva nu este în regulă.

                Este important să ne ascultăm corpul și să reacționăm la fiecare semn pe care corpul nostru ni-l transmite, iar atunci când fie ne dorim să pierdem kilogramele în plus fie dorim să începem un nou stil de viață mai sănătos, să apelăm cu încredere la specialiști dieteticieni-nutriționiști.

admin