Beneficiile prunei pentru sănătate: 10 motive pentru a mânca mai multe prune în acest sezon

În această perioadă a anului, prunele sunt frecvent întâlnite atât în livezile proprii cât și la comercializare. Acest fruct acid și dulce este plin de minerale și antioxidanți. Dulci, ușor înțepătoare, acoperite cu pielea albastru-roșiatică, prunele apar în această perioadă, fiind numai bune de consumat. Acest fruct dulce este încărcat cu minerale și este o sursă excelentă de potasiu. De asemenea, este bogat în antioxidanți, protejând organismul împotriva radicalilor liberi care dăunează celulelor. Prunele sunt, de asemenea, sărace în calorii și, prin urmare, nu vor crește nivelul zahărului din sânge. Iată o listă a beneficiilor pentru acest super fruct pentru sănătate, pe care vi-l recomand cu drag pentru consum.

Îmbunătățește sănătatea inimii tale
Bogată în antioxidanți, pruna îmbunătățește și menține sănătatea inimii. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind bolile de inimă. Antioxidanții previn oxidarea colesterolului astfel ajutând la menținerea sănătății inimii.

Ameliorează constipația
Prunele conțin izatină și sorbitol, care ajută la ameliorarea constipației și la îmbunătățirea digestiei. De asemenea, menține intestinul sănătos. Puteți consuma prune proaspete sau prune uscate, pentru a obține ameliorarea constipației și a altor probleme digestive.

Protejează împotriva cancerului
Culoarea albastră roșiatică a pielii prunei se datorează pigmentului, antocianine, care luptă și împotriva radicalilor liberi. Pruna protejează, de asemenea, împotriva cancerului de sân, și a cancerului cavității bucal.

Îmbunătățește circulația sângelui
Prunele îmbunătățesc capacitatea organismului de a absorbi fierul. Fructul conține, de asemenea, fier, care este necesar pentru producerea de celule sanguine. Consumul de prune va îmbunătăți circulația sângelui.

Scade nivelul colesterolului
Fructul conține fibre solubile, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la inhibarea producției de colesterol în ficat. Fibrele solubile scad colesterolul prin legarea acestuia în intestinul subțire. Odată ajunsă în intestinul subțire, fibra se atașează de particulele de colesterol, împiedicându-le să pătrundă în fluxul sanguin și să călătorească către alte părți ale corpului.

Bune pentru pielea ta
Consumul de prune vă întărește pielea și vă curăță textura tenului. Fructul reduce ridurile și vă întinerește pielea. Bea suc de prune pentru o piele cu aspect mai tânăr.

Bune pentru oasele tale
Conform mai multor studii, consumul de prune îmbunătățește sănătatea oaselor. Prunele conțin bor, care este important pentru conservarea densității osoase și pentru menținerea sănătății oaselor. Fructul este, de asemenea, bogat în flavonoizi și compuși fenolici, care încetinesc pierderea de țesut osos.

Reduce aspectul cicatricilor
Prunele cresc circulația sângelui către cicatrice, ajutând la dezvoltarea pielii noi și reducând aspectul cicatricii. Ajută pielea să se vindece mai repede și înlocuiește pielea deteriorată cu o piele nouă. Consumul de prune îmbunătățește, de asemenea, textura și elasticitatea pielii. De asemenea, reduce aspectul de pete întunecate, pistrui și tratează alte afecțiuni ale pielii.

Tratează căderea părului și favorizează creșterea părului
Prunele opresc căderea părului prin încetinirea oboselii glandei suprarenale. De asemenea, contribuie la creșterea părului, deoarece are un conținut ridicat de fier și îmbunătățește circulația sângelui. Mănâncă prune dacă vrei să ai părul mai gros și mai puternic.

Îmbunătățește imunitatea
Consumul de prune va menține răceala și gripa la distanță, îmbunătățindu-vă imunitatea. Fructul îți mărește imunitatea și promovează dezvoltarea țesuturilor sănătoase.

admin