Murăturile… crocante, delicioase și captivante! Dar sunt și sănătoase?

Murăturile sunt puțin polarizante – oamenii fie le iubesc, fie le urăsc. Dacă te încadrezi în tabăra care iubește combinația sărat-acru-crocant care face ca o murătură să fie deosebită, probabil te-ai întrebat la un moment dat: sunt murăturile sănătoase? Muratul este una dintre cele mai vechi metode de conservare a legumelor și, conform acestei cronologie a istoriei murăturilor, transformarea legumelor în murături datează din 2030 î.Hr. În secolul al XV-lea, Cristofor Columb a adus murături în America – se spune că pentru a îndepărta scorbutul pe nave – iar până în secolul următor, fermierii olandezi cultivau castraveți tocmai pentru ai folosi la murături. Cu alte cuvinte, muratul legumelor există de ceva timp. Dar din perspectiva nutriției, este consumul regulat de murături o idee bună?
Murăturile sunt sănătoase?
Castraveții, care alcătuiesc cea mai mare parte a murăturilor, sunt săraci în calorii, dar bogați în nutrienți, inclusiv vitaminele C și K, precum și magneziu, potasiu și mangan. Castraveții sunt, de asemenea, aproximativ 96% apă, ceea ce îi face o alegere excelentă pentru cei care caută hidratare și un motiv în plus pentru care sunt un adaos popular la sucurile verzi.
Cea mai mare problemă însă cu unele murături cumpărate din magazin sunt conservanții și alte ingrediente inutile. Aveți foarte mare grijă la conservanți precum benzoatul de sodiu, polisorbatul 80, propilenglicolul și siropul de porumb bogat în fructoză, astfel că înainte de a cumpăra murături din magazine, citiți cu mare atenție eticheta produselor.
Cel mai eficient și sănătos obicei este acela de a face murăturile acasă, este ușor și una dintre cele mai bune modalități de a vă asigura că ingredientele sunt de top și nu se adaugă nimic în plus.
Murăturile fermentate conțin „bacterii bune” ( probiotice ) care ajută la restabilirea florei bune în tractul nostru digestiv. Făcute doar cu soluție de sare și apă este cea mai bună metodă pentru a face murături față de o soluție de oțet care, poate fi obținut prin diferite metode, mai mult murăturile făcute cu oțet nu par să conțină probiotice vii. De asemenea, murăturile rapide nu vor avea la fel de multă fermentație ca murăturile care sunt supuse unui proces lung de „murătură” sau fermentație”.
La fel ca majoritatea alimentelor, ceea ce este bun pentru o persoană nu este neapărat bun pentru alta, murăturile fiind bogate în sodiu, adăugarea de sodiu nu va fi sănătoasă pentru toată lumea, dar, sodiul este electrolitul principal pierdut în transpirație și adesea trebuie înlocuit înapoi în dietă când este foarte cald afară sau când de asemenea este foarte frig și suntem supuși acestor temperaturi.
Consensul este că, deși murăturile nu vor fi prezentate ca următorul super aliment vindecător, nu sunt rele pentru tine atâta timp cât le faci singur sau cumperi mărci de calitate fără ingrediente inutile.
Deci, dacă nu aveți nici o restricție în consumul alimentelor bogate în sodiu, sau restricții clare asociate unei boli de a consuma murături, puteți savura multitudinea de combinații dintre murături și felurile principale de mâncare.

admin