CONDIMENTE FĂRĂ FRONTIERE – SCORȚIȘOARA

Scorțișoara este un condiment care provine din ramurile copacilor din familia Cinnamomum. Este originară din Caraibe, America de Sud și Asia de Sud-Est.
Oamenii au folosit scorțișoară încă din anul 2000 î.Hr. În Egiptul Antic, unde era considerat un condiment afrodiziac mult apreciat. În epoca medievală, medicii îl foloseau pentru a trata afecțiuni precum tusea, artrita și durerile de gât.
Acum este al doilea cel mai popular condiment, după piperul negru, în Statele Unite și Europa.
Ca și condiment, scorțișoara este disponibilă sub formă de pudră sau întreagă, sub formă de bucăți de coajă. Oamenii pot folosi, de asemenea, ulei esențial de scorțișoară și suplimente, scorțișoara având proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antidiabetice și antimicrobiene.
Beneficii
Scorțișoara, consumată în diferite feluri, poate ajuta la:
Influențarea nivelului de zahăr din sânge, reducerea efectelor meselor bogate în grăsimi, tratarea și vindecarea rănilor cronice, reducerea riscului de boli, prevenirea cancerului.
Alte beneficii
Unii oameni folosesc scorțișoara pentru a trata problemele digestive, diabetul, pierderea poftei de mâncare.
Nutriție
O linguriță de scorțișoară măcinată, cu o greutate de 2,6 g conține aproximativ:
energie: 6,42 calorii
carbohidrați: 2,1 g
calciu: 26,1 miligrame (mg)
fier: 0,21 mg
magneziu: 1,56 mg
fosfor: 1,66 mg
potasiu: 11,2 mg
vitamina A: 0,39 micrograme
De asemenea, conține vitaminele B și K și antioxidanți colină, beta-caroten, alfa-caroten, beta-criptoxantină, licopen, luteină și zeaxantină.
Antioxidanții pot reduce stresul oxidativ și pot ajuta la prevenirea cancerului, a diabetului de tip 2 și a multor alte afecțiuni.
În alimente, oamenii mănâncă de obicei doar o cantitate mică de scorțișoară. Prin urmare, nutrienții pe care îi conține nu vor juca un rol semnificativ în dietă.
Sfaturi dietetice
Oamenii pot folosi scorțișoară în mâncăruri dulci sau sărate. Parfumul distinctiv al scorțișoarei este un rezultat al cinnamaldehida care este compus al scorțișoarei.
Pentru a adăuga scorțișoară în dietă:
Presărați un praf de scorțișoară peste fulgi de ovăz pentru a înlocui zahărul.
Adăugați scorțișoară la prăjituri, pâine și sos de mere sau diferite băuturi reci sau calde.
Acoperiți vafele cu scorțișoară și măr pentru un desert cu conținut scăzut de zahăr.
Efecte secundare
Pe termen scurt, consumul de cantități moderate de scorțișoară ca și condiment sau ca supliment pare să fie sigur pentru majoritatea oamenilor.
Cu toate acestea, scorțișoara conține cumarină. Acesta este o aromă naturală, dar joacă și un rol în crearea, unor medicamente pentru subțierea sângelui.
Consumul excesiv de scorțișoară poate duce la afectarea ficatului și poate afecta coagularea. Prin urmare, oamenii ar trebui să discute cu medicul lor înainte de a adăuga scorțișoară în dieta lor zilnică dacă:
– i-au anticoagulante sau alte medicamente care le influențează coagularea sângelui
– au diabet
– au o afecțiune hepatică
Oamenii nu ar trebui să folosească niciodată scorțișoara sub nicio formă ca înlocuitor complet al tratamentelor medicale pentru afecțiunile de sănătate.

admin