Rapide, delicioase și sănătoase – Smoothi-urile

Când vine vorba de un dulce, întotdeauna am oferit o variantă sănătoasă. Am făcut asta atât pentru familia mea cât și pentru cei care mi-au cerut un sfat. Smoothi-urile făcute exclusiv din fructe și/sau legume întregi, de preferat proaspete sau congelate, și dacă se dorește, puțin lapte de soia sau lactate fără grăsimi, sunt minunat de sănătoase și hrănitoare.

Nu alegeți smoothi-urile de la supermarketuri, restaurante, fast-food sau cafenele. Multe smoothie-uri produse comercial, deși promovate ca fiind super hrănitoare, sunt orice altceva decât asta, fiind îmbogățite cu zaharuri, potențiator de gust, frișcă, înghețată, etc.

Mai jos am să vă prezint o rețetă care se prepară în casă rapid, foarte delicos. Bineînțeles că este doar o variantă, pentru diversificarea ingredientelor, lăsați-vă imaginația să-și spună cuvântul. Proporțiile de fructe pot varia, în funcție de ce gust doriți să predomine. Pe lângă ingredientele de bază mai poți adăuga și semințe de in, semințe de chia sau fulgii de ovaz, care te vor ajuta la digestie.

Ingrediente:

  • 2 banane
  • 100 gr zmeură (proaspătă sau congelată)
  • 100 gr zămăchișă (brânză proaspătă de vacă)
  • 200 ml lapte

Toate ingredientele se adaugă într-un blender și se blenduiesc până se obține un lichid omogen mai păstos. Astfel am obținut aproximativ 600 ml de smoothie (cantitatea diferă în fucție de gheața de pe fructele congelate, sucul din fructe, etc) Se servește imediat.

Atenție, pentru pierderea în greutate, smoothie-urile consumate cu regularitate tind să nu fie alegerea cea mai bună, deoarece sunt lichide. Caloriile în formă lichidă au mai puțină sațietate sau putere de a reduce foamea decât caloriile în formă solidă. Cea mai bună alegere pentru a pierde în greutate sunt  legumele întregi și  fructele întregi.

admin