Cele mai frecvente 6 motive care vă conduc la Dietetcian-Nutritionist

Dieteticianul-Nutriționist, el este profesionistul însărcinat cu „a ne învăța să mâncăm” mai bine.

Deși, în general, se crede că timpul pentru a merge la el este când vrem să slăbim, sunt multe alte momente când avem nevoie de asistența și sprijinul său.

1. Dacă vrei să slăbești . Un profesionist de acest tip nu numai că îți spune bine dacă este necesar să slăbești (și cât de mult), dar îți oferă și te poate ajuta sa dezvolti un plan de masă, astfel încât să slăbești sănătos, obținând în același timp toți nutrienții esențiali. În plus, specialistul poate merge mai departe și poate recomanda schimbarea unor obiceiuri zilnice, cum ar fi activitatea fizică.

2. Dacă aveți diabet, probleme cardiovasculare sau hipertensiune arterială. Un dietetician-nutriționist împreună cu echipa dvs. medicală, este o piesă fundamentală dacă aveți oricare dintre aceste boli silențioase care nu fac rău sau nu dau simptome până când este târziu, dar se îmbunătățesc mult urmând un plan adecvat de alimentație personalizat.

3. Dacă vrei să mănânci ”cu cap”. Fiind „educatori nutriționali”, un dietetician nutriționist vă poate învăța, de exemplu, să citiți etichetele din supermarket, să gătiți corect la un cost redus pentru a profita la maximum de proprietățile alimentelor. Vei descoperi că a mânca sănătos nu este scump!

4. Dacă aveți vârsta a treia. Un dietetician-nutriționist vă poate ajuta cu hidratarea adecvată, interacțiunile dintre dietă și medicamente, dietele speciale pentru hipertensiune și alte probleme tipice de vârstei.

5. Dacă aveți probleme digestive. Specialistul este esențial pentru a vă revizui dieta și a vedea ce alimente vă afectează sistemul digestiv. Uneori este vorba de a face unele modificări, cum ar fi evitarea alimentelor prăjite, a băuturilor răcoritoare sau a excesului de cofeină.

6. Daca treceți printr-o operație de chirurgie bariatrică de bypass gastric. Deoarece stomacul poate rezista doar la porțiuni mici de alimente, este o provocare să obțineți cantitatea corectă de substanțe nutritive de care organismul are nevoie. Un dietetician-nutriționist poate coopera cu medicul dumneavoastră pentru a elabora un plan alimentar în funcție de nevoile dumneavoastră.

Vă sfătuim să vă îmbunătățiți dieta dumneavoastră și cea a familiei dumneavoastre mergnând la consultația unui dietetician-nutriționist.

Trebuie să mergi la un dietetician-nutriționist ori de câte ori vrei să ai grijă de tine, să înveți să mănânci sănătos și să cunoști în profunzime mâncarea. La Clinica Nutridava din Deva, veți fi întotdeauna sfătuiți de profesioniști experți din sectorul nutriției, oferindu-vă îndrumări și monitorizând dieta corectă și specifică cazului dumneavoastră.

admin