Nutriția și sportul, combinația de aur pentru sănătate.

Alimentația corectă în conbinație cu sportul sunt elementele principale și necesare pentru o viață sănătoasă. Obținerea unui echilibru corect între cele două, are ca rezultat mai multă forță, o rezistență mai mare, o recuperare mai bună și o performanță sportivă îmbunătățită. Acest lucru este relevant atât pentru sportivii de top, cât și pentru oamenii care își doresc să aibă un stil de viață sănătos.

Fie că ești un atlet de top sau un sportiv (entuziast) de agrement, este important să începi cu o dietă de bază bună. Concentrează-te mai întâi pe imaginea de ansamblu, înainte de a intra în zona detaliilor. O dietă variată, este punctul de plecare pentru fiecare sportiv, indiferent de nivelul acestuia. Fructele, legumele, cerealele integrale, peștele, carnea, ouăle și lactatele fac parte dintr-o dietă variată. Laptele, iaurtul și brânza sunt surse naturale de proteine ​​și calciu.

Fiecare individ va avea propriile cerințe specifice la care dieta trebuie adaptată.

Întotdeauna ai în față un individ unic, cu preferințe de gust, un corp cu propriile răspunsuri atât la alimentație cât și la sport și cu stiluri de viață diferite. O intervenție alimentară este întotdeauna o traducere de la teorie la practică.

Dacă un sportiv profesionist înțelege că trebuie să ceară sfaturi de la un dietetician sportiv sau un nutriționist sportiv înregistrat, să lucreze împreună pentru a atinge obiectivele sportivului, de cele mai multe ori persoanele care doresc să înceapă un nou stil de viață, consideră că a apela la un Dietetician Nutriționist este doar un moft, o fiță, însă de cele mai multe ori timpul prin evoluția lor proprie sau a oamenilor care au apelat deja la un specialist, le dovedește contrariul.

Câștig de mușchi? Dietă și exerciții fizice!

Mușchii noștri se reînnoiesc în fiecare zi. Proteinele din dietă sunt descompuse în aminoacizi, care sunt eliberați în mușchi prin sânge. Pe lângă sinteza proteinelor musculare, proteina musculară este și descompusă, de exemplu, în cazul leziunilor musculare. Este benefic ca țesutul deteriorat să fie reconstruit și este un proces esențial în mușchi. Combinația dintre alimente bogate în proteine ​​și exerciții fizice este esențială pentru a obține un echilibru proteic pozitiv și pentru a stimula creșterea musculară.

O hidratare corectă atât în alimentație cât și în sport este de asemenea foarte importantă. Nu uita că atunci când consumăm apă suficientă, avem doar beneficii, printre care: mai multă energie, ne ajută la arderea grăsimilor, ne menține tineri, păstrează sănătatea rinichilor, menține sănătatea articulațiilor, menține sistemul imunitar puternic.

De ce ai nevoie de o alimentație sănătoasă și de mișcare?

Te ajută să te simți mai bine fizic și mental.

Îți reduce riscul de a avea probleme cardiovasculare sau alte probleme de sănătate.

Te ajută să trăiești mai mult și astfel să de bucuri de cei dragi ție mai mult timp.

Alimentația corectă și exercițiile fizice zilnice pot:

 • să reducă tensiunea arterială;
 • să reducă nivelul colesterolului;
 • să reducă zahărul din sânge;
 • să ajute la menținerea greutății corporale;
 • să crească imunitatea;
 • să crească aportul de oxigen în sânge
 • să dezvolte oase sănătoase;
 • să întărească mușchii;
 • să producă energie;
 • să reducă stresul;
 • să îmbunătățească somnul;
 • să îmbunătățeasca dispoziția.

Ascultăți corpul!

În timpul efortului, atunci când faci sport, nu este normal să simți disconfort indiferent de natura lui, și trebuie să te oprești imediat dacă simți: durere sau disconfort în piept, să te simți amețit sau să ai rău în stomac, să respri greu sau să gâfâi, să îți bată inima foarte repede sau neregulat, să fi transpirat sau să ai pielea rece și umedă, să fi tensionat sau nervos.

admin