De ce să combini masajul cu regimul alimentar

Dintre toate tehnicile de slăbit, ideea că masajele regulate te pot ajuta să scapi de kilograme este cu siguranță printre cele mai atrăgătoare. Pare prea frumos pentru a fi adevărat – tot ce trebuie să faci este să stai întins acolo și greutatea începe să scadă? Ei bine, nu chiar așa funcționează.

Mai degrabă, diferitele tipuri de masaj pregătesc pacienții pentru succes, punându-i în spațiul mental și fizic adecvat pentru a avea o dietă și a face exerciții fizice în mod eficient. Pierderea în greutate poate fi adesea văzută ca o activitate grea care este asociată cu suferința.

Dar atunci când masajul este încorporat în acel plan de slăbire, există dintr-o dată un element de iubire de sine și îngrijire. Terapia prin masaj poate face procesul de pierdere în greutate mai pozitiv, ceea ce încurajează oamenii să se țină de acel plan alimentar. În plus, un masaj este o recompensă nealimentară excelentă pentru când îți atingi obiectivele. De aceea, ideal ar fi ca după fiecare vizită la nutriționist pentru monitorizarea rezultatelor, să îți răsplătești trupul și mintea cu un masaj.

Terapia prin masaj menține mușchii reglați, elimină tensiunea înainte de a se transforma într-o leziune și reduce durerea musculară cu debut întârziat. Când te simți bine să fii în corpul tău, este mai ușor și mai distractiv să-ți sculptezi corpul.

Pentru cei cu durere cronică, masajul poate atenua această durere și, în general, poate îmbunătăți stilul de viață. Îmbunătățirea calității vieții poate determina oamenii să facă alegeri mai bune în ceea ce privește alimentele și activitățile.

Deși nu există studii controlate, randomizate care să arate o legătură directă între terapia prin masaj și pierderea în greutate, există date care arată că atenuarea durerii scade nivelul de stres. Și după cum știm, stresul poate fi un factor major care contribuie la creșterea în greutate. Un alt efect pozitiv al terapiei prin masaj este că poate ajuta oamenii să renunțe la medicamentele pentru durere, un alt factor care poate duce la creșterea în greutate.

Există anumite tehnici avansate de masaj care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului fizic și a mobilității unei persoane. Un exemplu este electrostimularea, procedură oferită de clinica noastră cu aparatură de ultimă generație. Electrostimularea rămâne în continuare una dintre principalele metode, cu efecte vizibile aproape imediat pentru a avea: piele mai fermă, musculatură tonifiată, cele mai bune rezultate în tratamentul anticelulitic și remodelare corporală.

Alte tehnici de masaj folositoare pentru regenerarea pielii și creșterea elasticității acesteia este masajul terapeutic dar și masajul anticelulitic. Masajul anticelulitic este o metodă foarte eficientă de diminuare și eliminare a celulitei, rezultatul fiind vizibil, după numai câteva ședințe. Este una din cele mai bune soluții de a scăpa de “coaja de portocală”, fiind efectuat local, în zonele afectate de celulită.

indiferent dacă scopul este reducerea durerii, îmbunătățirea flexibilității sau îmbunătățirea posturii, amintiți-vă întotdeauna că dețineți controlul asupra întâlnirii dvs. – dacă vă place o tehnică, spuneți-i terapeutului că ați dori să facă mai mult din ea și dacă nu vă place ceva, spuneți-i.

Amintiți-vă totodată că doar culcarea pe masa de masaj nu vă va aduce rezultate majore în pierderea în greutate, însă atunci când este combinată cu exerciții fizice și o dietă sănătoasă, vă poate ajuta cu siguranță să vă atingeți aceste obiective, de aceea vă recomandăm cu încredere să combinați masajul cu dietele sănătoase pentru a avea un vibe mai bun și clar rezultate mai bune.

admin