Ce este COLAGENUL și pentru ce este necesar
A avea un nivel adecvat de colagen, este necesar pentru a combate simptomele care afectează sănătatea și frumusețea. Aici vrem să lămurim îndoielile cu privire la relația cu alimentele și efectele sale.
Suplimentele aliemntare, cremele de față și alte produse sunt promovate de cele mai multe ori în vederea obținerii nivelului suficient de colagen, pentru a întârzia efectele trecerii timpului asupra organismului, nu numai în ceea ce privește ridurile, ci și pentru a proteja unele părți ale corpului care sunt sensibile la îmbătrânire, cum ar fi articulațiile.
Pentru că promovăm stilul de viață sănătos și ca în tot ceea ce are legătură cu sănătatea, modalitatea naturală de a păstra și de a menține aspectul tineresc, este dieta.
Mulți se întreabă „dar funcționează”?
Ce este colagenul? Colagenul este o proteină pe care organismul o produce în mod natural. Se găsește în tendoane, articulații, piele, oase, muschi, cornee, scalp, gingii și vasele de sânge. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul nostru începe să genereze din ce în ce mai puțin colagen. De la vârsta de aproximativ 30 de ani, producția de colagen scade la jumătate față de adolescență. În plus, sinteza sa este redusă foarte considerabil la femeile cu menopauză.
Principalele sale funcții sunt:
– Menține elasticitatea pielii
– Reduce durerile musculare și de tendoane
– Înbunătățește mișcările articulațiilor
Se poate suplimenta prin nutriție?
Da, se poate! O dietă bună poate întârzia simptomele deficienței de colagen. Dieta potrivită ar fi un bogată în: vitamine, minerale și proteine. Există unele alimente în care aportul de colagen este deosebit de mare.
Alimentele bogate în vitamina C, precum citricele (lămâia, portocala, etc), kiwi și căpșunile ar fi, de asemenea pe listă.
Roșiile și ardeii sunt de asemenea importante deoarece conțin licopen, un antioxidant care se găsește printre nutrienții acestora și care ajută la sinteza colagenului.
Proteine de origine animală: carne slabă, ouă, pește și produse lactate.
Unele produse de origine animală, precum picioarele de porc din care poporul român, dar nu numai, gătește vestitele răcituri și ciorbele gătite cu oase sunt de asemenea bune aliemnte care suplimntează necesarul de colagen.