Șase modalități de a prelua controlul asupra sănătății tale

1. Gândește pozitiv!

Învinge boala mai întâi în mintea ta, imaginându-ți organele afectate ca fiind pline de vitalitate. Creierul tău nu face diferența între realitate și imaginație. Gândirea pozitivă poate aduce beneficii corpului tău. Crede cu tărie în puterea vindecătoare a spiritului uman. Există numeroase cazuri în care mintea a reușit să vindece, iar studiile clinice confirmă acest fenomen, cunoscut sub numele de „efectul placebo”.

De asemenea, știm că și contrariul este adevărat: gândirea negativă poate avea efecte dăunătoare, cunoscute sub numele de „efectul nocebo”. S-au realizat studii în care pacienți bolnavi au fost injectați cu soluție salină, dar fiind informați că primesc chimioterapie, au experimentat toate simptomele asociate chimioterapiei. Astfel, modul în care gândești, pozitiv sau negativ, poate influența starea ta de sănătate. Utilizează, așadar, puterea gândirii pozitive pentru a activa mecanismele naturale de auto-reparare ale corpului tău.

Când ești bolnav, capacitatea organismului de a se apăra este adormită. Din păcate, mulți bolnavi se simt adesea neputincioși în fața acestei situații și nu își exploatează pe deplin mecanismele naturale de auto-apărare. Te-ai întrebat vreodată cine dezactivează aceste mecanisme de auto-reparare ale corpului tău? Evident, tu însuți, deoarece ești în primul rând ceea ce gândești.

2. Alungă stresul!

Orice formă de stres poate declanșa o serie de reacții fiziologice prin intermediul axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale. Există multiple forme de stres: stresul cauzat de singurătate, stresul la locul de muncă, stresul familial, stresul financiar și cel spiritual. Majoritatea bolilor sunt cauzate de inflamații, iar un factor major al inflamației este stresul, deoarece stresul induce acidoză. Acidoza duce la inflamație, iar inflamația conduce la boală.

3. Evită alimentația pro-inflamatoare

Evită alimentele care favorizează inflamația și bolile degenerative. Acestea includ: zahărul, grăsimile nesănătoase (margarina, unele uleiuri de floarea-soarelui), OMG-urile, alimentele procesate, băuturile carbogazoase și cele care conțin aspartam sau zaharină, etc. Mulți oameni și-au îmbunătățit sănătatea renunțând doar la aceste alimente.

4. Ai grijă de microbiomul tău!

Disbioza, sau flora microbiană intestinală dezechilibrată, este una dintre cele mai grave afecțiuni. Microorganismele din microbiomul tău au un impact semnificativ asupra sănătății. Descoperă aici că flora intestinală poate dicta starea ta de sănătate.

5. Nu sta constipat!

Înțelepciunea populară spune că „Moartea începe în colon.” Un stil de viață sănătos începe cu un colon sănătos. 90% dintre boli se accentuează sau devin mai greu de tratat datorită unui colon murdar. Hidratarea colonului este o metodă eficientă de îndepărtare a toxinelor și deșeurilor metabolice, recăpătând astfel vitalitatea. Consumând anumite alimente care au efect de curățare a colonului cum ar fi: legume verzi, bogate în clorofila, fibrele, spirulina, orz, salata, spanac, broccoli, marar, patrunjel, ardei gras, castravete, zucchini, chilli verde și varză. În diferite cazuri, spălarea intestinului gros ajută la refacerea florei intestinale (microbiomul), ceea ce este esențial pentru imunitate și revitalizarea întregului organism.

6. Caută armonia în tot

Înconjoară-te de prieteni care împărtășesc idei similare cu ale tale și petrece-ți timpul liber făcând ceea ce îți place. O atmosferă pozitivă, fără conflicte și scandaluri, este esențială pentru o minte și un corp sănătos. Fii ceea ce vrei să fii, iar corpul tău îți va urma dorința.

admin