Mesele luate în familie vă pot face mai sănătoși!?

Când a fost ultima dată când v-ați așezat cu toată familia la masă și ați consumat mâncarea dar și conversațiile care mai de care mai savuroase, fără televizor, tablete sau telefoane? Pentru majoritatea familiilor, probabil că a trecut ceva timp. Adunarea tuturor membriilor familiei pentru a împărtăși o masă face mult mai mult decât a rămâne cu amintiri minunate.

Există cercetări care susțin beneficiile pentru sănătate pentru adulți și copii care iau masa în mod regulat împreună. Și, cu câteva sfaturi practice, mesele în familie pot fi rapide sau lungi, plăcute și fără probleme.

Beneficiile pentru sănătate ale meselor de familie

Obiceiurile alimentare care ne modelează în copilărie ne pot modela relația adult-aliment și pot pune bazele obiceiurilor alimentare sănătoase.

Mesele obișnuite în familie pot face parte din acest proces, oferind părinților și adulților șansa de a introduce alimente mai hrănitoare și sănătoase în dieta familiilor lor și de a modela practici alimentare pozitive, cu beneficii dovedite, astfel și copilul dar și adultul învățând prin puterea exemplului.

Alimentație mai bună

Luând mesele în familie, de obicei, se consumă mai multe fructe și legume decât mâncarea de tip fast-food sau restaurant, astfel evitând aceste locuri, chiar cu cel mai mic efort depus, mâncarea preparată acasă este mai sănătoasă, crescând aportul general de alimente bogate în calciu, fructe și legume, fibre, acid folic și vitaminele A, C, E și B6.

Comportamente mai sănătoase

Mesele în familie hrănesc și întăresc mai mult decât corpul. Dincolo de a ne gândi doar la hrană, mâncatul împreună în mod regulat poate reduce șansa ca un copil sau adolescent să se implice în comportamente riscante, cum ar fi consumul de tutun, alcool și droguri, acte de huliganism, etc, astfel, prind discuții avute la masă, prin petrecerea timpului împreună cu el, poate asimila de la familie un comportament frumos.

Mâncare mai inteligentă pentru viață

Pregătirea alimentelor acasă și bucuria de a pregătii un fel de mâncare împreună cu membrii familiei îi poate ajuta pe copii să învețe mai multe despre nutrienți, durabilitate, tehnici de gătit sănătos și alte aspecte ale nutriției care le pot modela alegerile alimentare pe măsură ce cresc.

Este în regulă să fie simplu

Constrângerile de timp sunt principala barieră în calea meselor obișnuite de familie. Dar există modalități prin care poți să te ușurezi. O cină în familie nu trebuie să fie o sărbătoare elaborată pregătită de la zero. De fapt, este absolut acceptabil să păstrezi lucrurile simple.”

admin