Cum? Recomandați și carne în dietă?

Am primit, nu o dată, întrebări legate de consumul de carne în general, într-un regim de slăbire sau îngrășare. Majoritatea oamenilor trăiesc cu impresia greșită că atunci când aleg să înceapă un regim alimentar, v-or spune cărnii…adio!

Însă, o alimentație diversificată și de calitate este esențială pentru buna funcționare a organismului nostru. Incluzând o varietate de alimente în dieta noastră zilnică, ne ajută să ne bucurăm de o bună sănătate și bunăstare. În general, nutriționiștii recomandă ca fiecare dintre noi să mănânce o varietate de produse alimentare, inclusiv carne.

Carnea a fost consumată de om de foarte mult timp, încă din perioada preistorică. Se consideră că acest lucru a avut un impact major asupra evoluției umane și a contribuit la dezvoltarea cognitivă și a sistemului nervos al oamenilor.

Carnea este bogată în proteine, vitamine și minerale esențiale. Proteina din carne joacă un rol important în construirea și întreținerea țesuturilor și a mușchilor. De asemenea, este bogată în fier, ceea ce ajută la creșterea nivelului de hemoglobină și la prevenirea anemiei. Carnea este, de asemenea, o sursă bogată de vitamina B12, esențială pentru multe procese metabolice și pentru sănătatea creierului. Carnea mai conține acizi grași Omega 3, care sunt esențiali pentru funcționarea inimii și a sistemului cardiovascular. Acizii grași Omega 3 conținuți în carne pot ajuta, de asemenea, la controlul inflamației și la prevenirea bolilor.

Carnea este, în general, o sursă de energie și nutrienți esențiali pentru sănătatea generală a organismului. Dar, cum ca orice aliment, este important să se consume cu moderație. De exemplu, persoanele care au colesterolul crescut ar trebui să se limiteze la cantități mici de carne roșie, în special la carnea procesată și prelucrată. Pentru o dietă echilibrată, este important să includem o varietate de alimente, inclusiv carne. Prin consumul moderat de carne și alte alimente nutritive, ne putem bucura de o sănătate bună și o stare de bine pe termen lung.

Carnea este o parte importantă a unei diete sănătoase și echilibrate. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, carnea este o sursă importantă de proteine, vitamine și minerale esențiale. Consumul regulat de carne poate oferi oportunități pentru o nutriție bună și adecvată, dar trebuie să se țină cont de cantitatea și calitatea carnei consumate.

Există 9 exemple de carne pe care le-aș recomanda ca parte a unei diete sănătoase.

1. Carne de vită

Carnea de vită este o sursă bună de proteine ​​și alți nutrienți. Carnea de vită este o sursă excelentă de fier. Fierul din carnea de vită ajută organismul să producă hemoglobină, o proteină care ajută sângele să transporte oxigenul de la plămâni către restul corpului.

Zincul, de care organismul are nevoie pentru a vindeca țesuturile deteriorate și pentru a susține un sistem imunitar sănătos, se regăsește în carnea de vită. De asemenea, copiii și adolescenții au nevoie de cantități sănătoase de zinc pentru a se asigura că se dezvoltă și se dezvoltă.

Carnea de vită poate fi o parte sănătoasă a dietei tale, dar trebuie consumată cu moderație. Consumată prea des și în cantități mari, carnea de vită fiind bogată în colesterol și grăsimi saturate, poate cauza acumularea de depozite de grăsime în sânge.

2. Carnea de porc

Fiind bogată în proteine ​​și bogată în multe vitamine și minerale, carnea slabă de porc poate fi o completare excelentă pentru o dietă sănătoasă. Ca toată carnea, carnea de porc este alcătuită în mare parte din proteine. Conținutul de proteine ​​din carnea de porc slabă, gătită este de aproximativ 26% din greutatea proaspătă. Conține toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea corpului. Din acest motiv, consumul de carne de porc – sau alte tipuri de carne – poate fi deosebit de benefic pentru culturisti, sportivii în recuperare, persoanele care au urmat intervenții chirurgicale sau pentru alții care au nevoie să-și construiască sau să repare mușchii. Tot ce contează este să știm să alegem ce fel de carne de porc consumăm, cu ce o consumăm, când și mai ales cât.

3. Carnea de pui

Puiul este bogat într-o varietate de nutrienți importanți, inclusiv proteine, niacină, seleniu și fosfor și poate fi o completare excelentă pentru o dietă sănătoasă și completă. Având în vedere că puiul are un conținut scăzut de calorii, dar bogat în proteine, poate fi deosebit de benefic pentru pierderea în greutate.

Nu toate tipurile de pui însă, sunt gătite corect, deci nu ori ce carne de pui gătită este benefică. De exemplu, tipurile de pui prăjite și pane, cum ar fi nuggets de pui, pui prăjit cu fulgi de porumb, acestea sunt de obicei bogate în grăsimi nesănătoase, carbohidrați și calorii. Unele tipuri de pui sunt, de asemenea, puternic procesate.

Puiul este bogat într-o varietate de nutrienți importanți care vă pot aduce beneficii sănătății. Cu toate acestea, este important să alegeți tipuri sănătoase de pui și să optați pentru metode de gătit precum coacerea, grătarul, gătirea la aburi sau prăjirea în foarte puțin ulei, mai degrabă decât metodele nesănătoase. În cele din urmă, asigurați-vă că vă bucurați de pui ca parte a unei diete echilibrate alături de o varietate de alte alimente sănătoase bogate în proteine.

4. Carne de oaie sau miel

Dintre cele mai sănătoase cărnuri roșii, carnea de oaie te avantajează cu un conținut mai scăzut de grăsimi saturate și colesterol și un conținut mai mare de fier decât alte cărnuri roșii sau albe. Este cel mai bogat aliment non-vegetarian disponibil în nutrienți, fiind bogat în proteine, vitamine și minerale. Carnea de oaie este o opțiune mai bună decât alte soiuri de carne roșie pentru masa dvs. din cauza cantității scăzute de colesterol și acizi grași saturați. Aminoacizii importanți lizină, treonină și triptofan sunt, de asemenea, abundenți în el.

Totuși, consumată într-un mod excesiv, gătită greșit, sau consumată de oamenii care au diverse probleme de sănătate, carnea de oaie poate duce la boli alimentare, creștere în greutate, obezitate și alte probleme.
Înainte de a include în dieta obișnuită carnea de oaie sau miel, oricine are probleme cu rinichii, inima, diabetul sau sistemul digestiv ar trebui să discute cu medicul lor despre eventualele efecte secundare.

5. Carne de curcan

Nutrienții din curcan depind de „tăietură”. De exemplu, carnea mai închisă la culoare, care se găsește în mușchii activi, cum ar fi picioarele sau coapsele, tinde să aibă mai multe grăsimi și calorii decât carnea albă, în timp ce carnea albă conține puțin mai multe proteine. În plus, pielea de curcan este bogată în grăsimi. Aceasta înseamnă că tăieturile cu pielea au mai multe calorii și grăsimi decât tăieturile fără piele (aspect valabil la toate păsările). De exemplu, 100 de grame de curcan cu piele conține cca. 169 de calorii și 5,5 grame de grăsime, în timp ce aceeași cantitate fără piele are cca. 139 de calorii și doar 2 grame de grăsime.

Puteți include curcanul în dieta dvs. în moduri nesfârșite însă,cel mai bine este să vă limitați consumul de produse procesate de curcan, cum ar fi cârnații și carnea de tip sandwich.

6. Carne de rață

Carnea de rață este relativ bogată în calorii, ajungând la cca. 404 kcal la 100 g porție. Acest aliment nu conține carbohidrați sau zaharuri rapide, ceea ce înseamnă că, conținutul de calorii provine din grăsimi saturate. Cei care doresc să slăbească nu ar trebui să mănânce multă carne de rață în dieta lor, mai ales dacă doresc să evite grăsimile animale bogate în calorii.

Spre deosebire de carnea de vită, rața nu este carne marmorată. Aceasta înseamnă că, odată ce grăsimea vizibilă este îndepărtată, conținutul de grăsime al raței scade semnificativ. Veți primi în continuare o mulțime de nutrienți benefici (vitamine și minerale esențiale, cum ar fi fierul, vitaminele B și acizii grași omega-3 și proteine) care promovează pierderea în greutate. Pentru a scădea caloriile din rață, ai putea opta de exemplu pentru piept de rață fără piele.

7. Carne de fazan

Carnea de fazan este considerată o delicatesă în multe țări din întreaga lume. Carnea este săracă în grăsimi și bogată în proteine, ceea ce o face o sursă excelentă de nutriție pentru cei care doresc să slăbească sau să mențină un stil de viață sănătos. Carnea de fazan este mai slabă decât puiul și curcanul, dar are o aromă mai puternică decât oricare dintre aceste păsări. De asemenea, este mai bogat în proteine ​​și mai mic în grăsimi decât carnea de vită. Fazanul este unul dintre puținele tipuri de carne de vânat sălbatic disponibile pentru cumpărare în magazine alimentare, așa că este ușor de gătit acasă.

8. Carne de iepure

Din cauza clasificării cărnii de iepure drept carne de vânat, este posibil să nu știți prea multe despre beneficiile sale pentru sănătate. Iepurele are cel mai mare procent de proteine ​​digerabile în comparație cu alte cărnuri, având și cea mai mică cantitate de grăsime. În ciuda cantității scăzute de grăsimi, iepurele este bogat în grăsimi sănătoase, cum ar fi grăsimile polinesaturate și grăsimile mononesaturate. Carnea de iepure domestică are, de asemenea, mai puține calorii decât puiul și are mai puțin colesterol decât orice altă carne consumată în mod obișnuit, cum ar fi carnea de vită, porc și pui.

Pentru cei care caută un conținut ridicat de vitamine, iepurele este o alegere excelentă. Carnea de iepure este bogată în vitaminele B12 și E, având în același timp o concentrație mai mare minerale. Un mineral în care este mai scăzut în comparație cu alte cărni este sodiul, făcând iepurele și mai atrăgător pentru persoanele cu hipertensiune arterială. Puteți găsi niveluri mai mari de fosfor și calciu la iepure decât la pui.

Ca și în cazul tuturor tipurilor de carne, cantitatea de nutriție pe care o veți obține din carnea de iepure depinde de modul în care o pregătiți. Carnea de iepure poate fi prăjită fără adaos de uleiuri datorită compoziției cărnii sale, ceea ce înseamnă că nu veți observa o reducere uriașă a beneficiilor pentru sănătate ale cărnii dumneavoastră de iepure. Alte metode populare sunt coacerea, grătarul sau gătitul în tocanite.

9. Carne de pește

Nu întâmplător am lăsat la urmă carnea de pește. Profilul nutrițional și potențialele beneficii pentru sănătate ale peștelui sunt destul de diferite de cele ale altor tipuri de carne. De exemplu, carnea roșie este bogată în grăsimi saturate, vitamina B12, fier, niacină și zinc. Între timp, peștele este o sursă excelentă de acizi grași omega-3, vitamina D, tiamină, seleniu și iod.

Consumul de pește a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate. Poate scădea factorii de risc pentru boli de inimă, ajutând la scăderea grăsimii abdominale și a nivelurilor de trigliceride, precum și la creșterea nivelului de colesterol HDL (bun).

Unii oameni trebuie să-și restricționeze consumul de anumite tipuri de carne din diferite motive de sănătate. De exemplu, cei cu o alergie la alfa-gal, cunoscută și sub numele de alergie la carne, pot tolera alimente precum peștele și carnea de pasăre, dar pot prezenta o reacție alergică după ce au consumat carne de vită, porc sau miel. Peștele este bogat în nutrienți, delicios și un plus sănătos pentru orice masă cu foarte puține restricții ceea ce îl face numai bun de consumat.

În concluzie, este recomandat consumul de carne în toate dietele la indivizii sănătoși, deoarece carnea este o parte importantă a unei diete echilibrate și sănătoase. Consumul regulat de carne poate oferi oportunități pentru o nutriție bună și adecvată. De asemenea, este important să se țină cont de cantitate și calitatea cărnii consumate.

admin