Ce reprezintă un stil de viață sănătos?

Stilul de viață sănătos este cea mai bună modalitate de menținere a sănătății la un nivel maxim și totodată reducerea la minim a riscului de apariție a îmbolnăvirilor.

Un stil de viață sănătos implică următorii piloni de bază:

O alimentație sănătoasă

Sport sau mișcare (după caz) de cel puțin 3 ori / săptămână

Renunțarea la fumat (cu zâmbetul pe buze 🙂 )

Reducerea consumului de alcool

Respectarea orelor de somn

Pilonii menționați anterior se pot detalia astfel:

  1. Alimentați-vă sănătos, respectând mesele principale de peste zi +/- 2 gustări, savurând gustul mâncării de fiecare dată.
  2. La gustări consumați fructe sau iaurturi slab calorice, nicidecum alimente semipreparate sau alimente de tipul junk food.
  3. La mese, nu vă grăbiți, mestecați încet și o dată cu apariția primei senzații de sațietate, încercați să vă opriți. Totodată nu mâncați uitându-vă la telefon, televizor, tabletă, etc., ci luați masa împreună cu prietenii ori familia.
  4. Consumați alimente diversificate incluzând în alimentație cereale integrale și o cantitate considerabilă de legume si fructe.
  5. Evitați pe cât posibil alimentele cu un conținut mare de grăsimi.
  6. Nu consumați produse zaharoase doar ocazional.
  7. Mențineți-vă o greutate corporală normală.
  8. Faceți mișcare, dacă este posibil minim 30 minute/zi începând cu plimbări, exerciții ușoare alegându-vă un sport care să vă placă.
  9. Renunțați la fumat și consumați alcool cu moderație sau deloc. Cu toții știm efectele nocive ale acestora.
  10. Dormiți aproximativ 7-8 ore / noapte

Un stil de viață sănătos este esențial pentru menținerea unei stări de bine și a unei longevități optime. Fie că este vorba de exerciții regulate, alimentație sănătoasă sau o cantitate suficientă de somn, este în interesul nostru să facem alegeri de viață sănătoase pentru a ne menține sănătoși și fericiți pe termen lung.

Hrănește-ți sănătatea!

admin